© Jono Danielevičiaus nuotr. / http://www.fotoisdj.lt/

Vytauto Didžiojo universitetas pirmą kartą organizuoja visame pasaulyje žinomos „TEDx“ programos konferenciją, kurios tema – „Embrace Change“ (angl. „Priimk pokyčius“). Renginys vyks gruodžio 10 d., 14-19 val., VDU didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7).

„Lietuva – sąlyginai nauja Europos valstybė, atkovojusi nepriklausomybę nuo Tarybų Sąjungos tik prieš 25 metus. Šia prasme valstybei vis dar yra ką vytis socioekonominėje srityje. Nauji žmonės ir naujos idėjos Lietuvoje vis dar sutinkamos santūriai. Todėl ir organizuojame „TEDx“ renginį – norime suteikti platformą, kurioje pranešėjai iš viso pasaulio gali pasidalinti savo revoliucinėmis idėjomis ir, visų svarbiausia, pradėti diskusiją“, – paaiškina organizatoriai.

Pasak rengėjų, šiemet VDU „TEDx“ pranešėjai kalbės įvairiomis temomis – apie X, Y ir Z kartų lūkesčius ir nusivylimus, ebolos protrūkį Vakarų Afrikoje, sėkmingą verslą, daugiakalbystės naudą ir naštą, karą ir genocidą išgyvenusiųjų traumas, stoicizmą kaip kelią į sėkmę šiuolaikiniame pasaulyje ir t. t.

Planuojama, kad renginyje kalbės VDU Ekonomikos ir vadybos fakulteto prodekanas doc. dr. Vytautas Liesionis, Socialinės ir politinės teorijos katedros prof. dr. Robertas van Vorenas, Viešosios komunikacijos katedros lektorius, filosofas Algirdas Davidavičius, „Fulbright“ stipendiatas VDU Muzikos akademijoje San-Ky Kim ir kiti.

Apie „TED“ ir „TEDx“

Visame pasaulyje rengiamas konferencijas „TED“ nuo 1984 m. organizuoja ne pelno siekianti organizacija „Sapling Foundation“. Pranešėjai aptaria įvairiausias mokslo ir kultūros temas, jų tikslas – kuo inovatyviau ir patraukliau per trumpą laiką pristatyti savo idėjas. Konferencijos šūkis – „Idėjos, kurias verta skleisti“. „TED“ pranešimus internete jau yra peržiūrėjęs daugiau nei 1 milijardas žmonių.

„TEDx“ yra nepriklausomi vietiniai renginiai, suburiantys žmones, kurie trokšta dalyvauti į „TED“ panašiose konferencijose bei tapti „TED“ bendruomenės nariais. Iki 2014 m. surengta daugiau nei 30 tūkst. „TEDx“ pranešimų 130 pasaulio valstybių.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: