Monikos Linkytės nuotr.

Lietuvos duetas Vaidas Baumila ir Monika Linkytė pateko į Eurovizijos dainų konkurso finalą.

Ketvirtadienį vykusiame antrajame konkurso pusfinalyje Lietuvos atlikėjai pasirodė pirmieji. Jie atliko nuotaikingą dainą apie meilę “This time”, kurią sukūrė dainininkė Monika Liubinaitė ir kompozitorius Vytautas Bikus.

„Kaip jaučiuosi? Be žodžių. Ar tikėjomės patekti į finalą? Nieko nesitikėjau, aš, atrodo, truputį išgėręs.

Ačiū už geras mintis. Mes visą laiką to prašėme – gerų minčių srauto, kurį jus siunčiate“  – sakė atlikėjas Vaidas Baumila,

Ketvirtadienio pusfinalyje dainavo 17 šalių atstovai, į finalą pateko dešimt iš jų: be Lietuvos, tai Lenkijos, Slovėnijos, Švedijos, Norvegijos, Juodkalnijos, Kipro, Azerbaidžano, Latvijos ir Izraelio atlikėjai.

Per pirmąjį pusfinalį, kuris vyko antradienį, į finalą pateko Estija, Gruzija, Armėnija, Rusija, Rumunija, Vengrija, Graikija, Belgija, Serbija ir Albanija.

Austrijos sostinėje Vienoje šiemet rengiamo 60-ojo Eurovizijos konkurso finalas vyks šeštadienį. Jame dainuos 27 šalių atstovai. Pagal Eurovizijos taisykles, be pusfinalių atrankos į finalą patenka Prancūzija, Ispanija, Italija, Jungtinė Karalystė, Vokietija bei praėjusių metų nugalėtoja Austrija. Šiemet galimybė pasirodyti finale suteikta ir Australijai.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: