Organizatorių nuotr.

Gruodžio 10 dieną Kauno šokio teatras „Aura“ pakvies kauniečius į kūrybinę laboratoriją „Užslėpto praregimumas“. „Auros“ šokėjai užbaigs renginių, skirtų akcijos „16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų“, ciklą.

Kasmet lapkričio 25 – gruodžio 10 dienomis šią akciją vykdo Kauno moterų draugija kartu su partneriais. Akcija siekiama atkreipti dėmesį į moterų problemas ir didinti visuomenės nepakantumą smurtui šeimoje. Šiai iniciatyvai palaikyti šešiolika dienų mieste vyko įvairūs renginiai: apskrito stalo diskusijos, seminarai, spektakliai, demonstruojami kino filmai, surengta fotografijų paroda ir labdaros vakaras.

Kauno šokio teatras prisideda prie Kauno moterų draugijos akcijos “16 pasipriešinimo smurtui prieš moteris dienų” ir kviečia kauniečius bei miesto svečius palaikyti šią iniciatyvą.

Apie ką kalbasi moterys, vyrai ir jų vaikai? Ar jie dar gali išgirsti vienas kitą urbanistiniame triukšme? „Auros“ trupė šokio kalba prabils apie nesusikalbėjime pasiklydusį XXI amžiaus visuomenės žmogų, karšligiškai ieškantį tikrosios – užslėptos tiesos.

„Džiaugiamės, kad esame pakviesti būti šios akcijos partneriais. „Aura“ viena  pirmųjų Lietuvoje ėmėsi socialinių ir edukacinių projektų. Dar 1999 m. buvo pristatytas projektas „Tylus ėjimas“ su Kauno senjorais , vėliau sekė projektas „Kelias“, su judėjimo negalią turinčiais žmonėmis, galiausiai – „re-gi-ne-re-gi“, su aklaisiais ir silpnaregiais. Šis pasirodymas – nuosekli ir prasminga, vienos iš teatro misijų, tąsa“, – sakė Kauno šokio teatro atstovė spaudai Edita Kiznienė.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: