© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Norvegijos ambasadorius Lietuvoje Dagas Malmeras Halvorsenas sako, jog vaikai iš lietuvių šeimų Norvegijoje atimami labai retai.

Interviu naujienų portalui delfi.lt jis patvirtino, jog per dvejus metus buvo 13 tokių atvejų, 10 iš jų buvo išspręsti biologinių tėvų naudai, kai iš viso Norvegijoje gyvena apie 60 tūkst. Lietuvių.

Taip pat Norvegijos ambasadorius patikino, jog apie vaiko teisių apsaugos tarnybą “Barnevernet” žiniasklaidoje pateikiama daug neteisingos informacijos, o tėvų teisės būna apribojamos tik kraštutiniu atveju. Anot D. M. Halvorseno, vaikai iš šeimų yra paimami tik tais atvejais, kai jose nuolat užfiksuojami pažeidimai, tėvai atsisako bendradarbiauti su vaikų teisių specialistais.

“Girdžiu labai daug mitų, spekuliacijų, žiniasklaidoje pateikiama labai daug neteisingos informacijos. Noriu patikinti, kad rūpinimosi vaikais sistema Norvegijojeyra kurta labai kruopščiai. Pagal dabartinį modelį jau užaugo trys norvegų kartos. Mitas, kad “Barnevernet” organizacijos nariai yra kažkokie bejausmiai monstrai, kurie tiesiog nori išplėšti vaikus iš tėvų. Tėvų teisės yra apribojamos tik kraštutiniu atveju”, – interviu delfi.lt sakė ambasadorius.

“Tikrai nėra taip, kad vaikas atimamas po kažkokio vieno atvejo, tai sudėtingas sprendimas, kuriam įtaką daro daug kintamųjų. Manau, kad “Barnevernet” laikosi teisingų veiklos principų, tyrimai rodo, kad Norvegijoje augantys vaikai yra vieni iš laimingiausių pasaulyje”, – pastebėjo jis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: