Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Popiežius Benediktas XVI šeštadienį pažadėjo aukštiems Vatikano pareigūnams likti su jais “dvasiškai artimas” netgi po savo atsistatydinimo ateinančią savaitę.

Šią mintį pontifikas išsakė po savaitę trukusios dvasinės rekolekcijos Vatikane.

Šventasis Tėvas taip pat sakė Romos kurijos nariams, kad Dievo kūrinių grožiui “nuolat prieštarauja šio pasaulio blogis, kentėjimai ir korupcija”.

“Atrodo, tarsi blogis nuolat nori suteršti (Viešpaties) kūriniją, kad priešintųsi Dievui ir darytų Jo tiesą ir Jo grožį neatpažįstamą”, – skundėsi jis.

Benediktas XVI taip padėkojo už tarnybą savo padėjėjams.

“Norėčiau padėkoti jums visiems – ne vien už šią savaitę, bet ir už pastaruosius aštuonerius metus, per kuriuos dalijotės Šv.Petro tarnystės našta su didele kompetencija, susižavėjimu, meile ir tikėjimu, – sakė pontifikas. – Šis dėkingumas liks su manimi, ir nors iš šalies matomas mūsų bendravimas artėja prie pabaigos, išlieka dvasinis artumas; išlieka gilus bendravimas maldoje.”

Benediktas XVI rekolekcijas – susikaupimo ir maldos laikotarpį savo Apaštališkuosiuose rūmuose Vatikane – pradėjo praėjusią savaitę, prasidedant Gavėniai, atgailos laikotarpiui krikščioniškame kalendoriuje prieš Velykų šventę.

Laukiama, kad dešimtys tūkstančių tikinčiųjų susirinks Vatikano Šv.Petro aikštėje ateinantį sekmadienį, kai Benediktas XVI vadovaus savo paskutinėms savaitinėms pamaldoms, taip pat trečiadienį, kai jis surengs savo paskutinę bendrąją audienciją.

Popiežius, paskelbęs, jog atsistatydins ateinantį ketvirtadienį, tapo pirmuoju nuo viduramžių Katalikų Bažnyčios vadovu, priėmusiu tokį sprendimą. Aiškindamas savo pasirinkimą, Šventasis Tėvas sakė, kad jo kūnas ir protas nebėra pakankamai stiprus, kad galėtų vykdyti pontifiko pareigas šiuolaikiniame pasaulyje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: