© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Internetinę ataką prieš Vokietijos kanclerę Angelą Merkel surengę ir jos oficialią svetainę trečiadienį blokavę programišiai prisistatė kaip prorusiška grupuotė, priešiška Ukrainos vyriausybei.

A.Merkel oficiali svetainė, taip pat vyriausybės ir žemųjų Bundestago rūmų svetainės kuriam laikui tapo nepasiekiamos po, kanclerės atstovo Steffeno Seiberto (Štefeno Zeiberto) teigimu, “rimto išpuolio”.

Pasak jo, atakos prasidėjo maždaug 9 val. Grinvičo (11 val. Lietuvos) laiku, kada užlūžo perkrautos svetainės.

“Mūsų paslaugų tiekėjo duomenų centras patyrė rimtą išpuolį, kurį, kaip manoma, sukėlė priešiškos išorinės sistemos”, – paskelbė S.Seibertas, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Laikinai neveikė ir Vokietijos užsienio reikalų ministerijos svetainė, patvirtino ministerijos atstovas.

“CyberBerkut” grupuote prisistačiusių programišių pranešime sakoma, kad jie yra atsakingi už kanclerės ir Bundestago svetainių blokavimą.

Šių veiksmų buvo imtasi Ukrainos premjerui Arsenijui Jaceniukui atvykus į Berlyną, kur trečiadienį ir ketvirtadienį numatyti jo susitikimai su prezidentu Joachimu Gaucku (Joachimu Gauku) ir kanclere A.Merkel.

Pasak programišių, jie reikalaujam kad Vokietija “nutrauktų finansinę ir politinę paramą nusikalstamam režimui Kijeve, kuris pradėjo kruviną pilietinį karą”.

Pasak šios grupuotės, A.Jaceniukas tikisi finansinės paramos iš ES ir Tarptautinio valiutos fondo, kad galėtų “tęsti karą, o ne atstatyti sugriautą mūsų šalies infrastruktūrą”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: