© Igno Jurkyno nuotr.

Tai, kas šiandien vyko miesto stiliaus centre „Europa“, galima pavadinti lietuviška filmo „Amžinai stilingos“ (angl. „Advanced Style“) versija, repeticija prieš premjerą. Renginyje gyvenimo patirtimi, pozityviomis nuotaikomis ir stiliaus subtilybėmis dalijosi žavingos, savimi pasitikinčios mūsų šalies damos.

Tarp sutikusiųjų viešai prabilti buvo ir tik ką 70-ąjį jubiliejų atšventusi žurnalistė, poetė, Seimo narė Dalia Teišerskytė; ir Balio Dvariono muzikos mokyklos direktorė, Šv. Kazimiero ordino dama Laimutė Ona Užkuraitienė; ir Vilniaus dizaino kolegijos vadovė, drabužių modeliuotoja, spalvotyros specialistė Giedrė Fledžinskienė, ir kt. moterys, kurioms nesvetimas pozityvus požiūris į gyvenimą ir mados pojūtis.

Brandaus amžiaus niujorkietes juostoje „Amžinai stilingos“ įamžinusi režisierė Lina Plioplytė šią popietę su ryškiomis moterimis susitiko tam, kad pasikalbėtų apie kasdien jas motyvuojančius dalykus atrodyti žavingai ir niekada nepasenti.

„Šiandien pirmą kartą viešumoje pasirodžiau su suknele, kuria pasipuošiau 70-mečio proga. Mano spintoje karaliauja kelnės ir švarkai, prie kurių labai patinka derinti įvairiausius aksesuarus. Pats gyvenimas motyvuoja atrodyti gražiai: atsibundi ir džiaugiesi, kad esi gyvas, vis dar gražus, ir užsimanai pasipuošti“, – kalbėjo visuomet puikiai atrodanti D. Teišerskytė.

Rafinuotoji L. O. Užkuraitienė, paklausta renginio vedėjo aktoriaus Aisčio Mickevičiaus, kaip ji vertinanti vyraujantį jaunystės ir kūno kultą, atsakė, kad ji labiau linkusi sekti ne tai, kas atkeliauja iš Amerikos, o tai, kas būdinga italams ar prancūzams. „Tikiu, ateis laikas, kai save prisižiūrinčios merginos pasens, ir vis dar taip pat nuostabiai atrodys, tada ir išblės tas jaunystės kultas. Mane supa jauni žmonės, tad nesinori jiems atrodyti atstumiančiai, reikia pasitempti. Didžiausias įvertinimas ir komplimentas – kai baigusieji mokyklą ir toliau noriai bendrauja“, – pasakojo L. O. Užkuraitienė.

G. Fledžinskienės teigimu, norint atrodyti gerai, svarbiausia turėti savo stilių ir kad spintoje esantys drabužiai tarpusavyje derėtų. „Nors visą gyvenimą dirbu mados sferoje, niekada nebuvau labai madinga, nesivaikiau tendencijų, tiesiog turiu savo stilių ir labai aktyviai gyvenu, vis siekdama kažką įgyvendinti“, – sakė kitąmet 70 metų sukaktį švęsianti ir ta proga taip pat suknelę pažadėjusi įsigyti G. Fledžinskienė.

Jai pritarė ir renginyje damas stiliaus klausimais konsultavusi stilistė, knygos „Spintologija“ autorė Agnė Gilytė. Pasak jos, mada yra tai, kas aplink mus vyrauja, o individualus stilius – ką iš viso to prisitaikome sau. Ir kaip pavyzdžius pateikė D. Teišerskytės norą puoštis įvairiausiais aksesuarais ar G. Fledžinskienės potraukį šalikams ar skarelėms, kas nuolat stiliui suteikia išskirtinumo, pagyvina drabužių derinius. A. Gilytė moterims palinkėjo su amžiumi individualumą vis labiau stiprinti ir jokiu būdu jo neprarasti.

Renginyje lankėsi ir iš Niujorko specialiai premjerai atvykusi filmo režisierė L. Plioplytė, kuri patikino, kad tikrai įmanoma sukurti filmą ir apie Lietuvos stilingas vyresnės kartos damas. Pasak režisierės, 62 iki 95 metų niujorkietes vienija nepasotinama meilė gyvenimui, o jų drabužiai tai tik atspindi. Puikus to pavyzdys buvo Sigita ir Eugenija – moterys, kurioms A. Gilytė iš „Europos“ parduotuvių asortimento suformavo ryškų, jaunatvišką stilių. Ir, žinoma, prieš tai minėtos su metais vis daugiau žavesio įgyjančios renginio dalyvės.

Režisierę ir dar daugiau stilingų damų bus galima sutikti gruodžio 4 d. įvyksiančioje filmo „Amžinai stilingos“ premjeroje.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: