Organizatorių nuotr.

Praėjus kiek daugiau nei mėnesiui nuo Kauno gatves rožine spalva nudažiusio „Pink Run su BENU“ paramos bėgimo, jau dešimt krūties vėžiu sergančių moterų baigė sanatorinio gydymo kursą „Eglės“ sanatorijoje. Šios moterys teigia iki šiol negalinčios patikėti tokiu nepažįstamų žmonių gerumu, kurį prilygina stebuklui.

Vos keturiasdešimties metų sulaukusiai Laurai krūties vėžys buvo diagnozuotas dar pirmoje stadijoje. Ji jį aptiko pati, eilinio tikrinimosi metu. Deja, po skausmingų gydymo procedūrų, pradinukę auginanti moteris, apie galimybę leisti sau važiuoti atlikti reabilitaciją sanatorijoje nedrįso net svajoti.

„Kurį laiką įvairius pratimus ir procedūras bandžiau atlikti namuose. Deja, jie tik šiek tiek sumažindavo skausmus ir rankų tirpimus. Kai sužinojau, kad nepažįstamų žmonių dėka, galėsiu vykti į sanatoriją, pagalvojau, kad tai tikras stebuklas. Po reabilitacijos sanatorijoje jaučiuosi atsigavusi ne tik fiziškai, bet ir dvasiškai. Atliekant procedūras ar tiesiog ilsintis galima daug ką ramiai apgalvoti, įsiklausyti į save ir susitelkti tolesniam gyvenimui“, – pasakojo reabilitaciją atlikusi moteris.

VšĮ „Kauno maratono klubas“ direktorius ir paramos bėgimo organizatorius Algirdas Pukis tikino, kad spalio pabaigoje vykusio bėgimo šūkis ne veltui buvo „Mes mylime jas!“.

„Su klubo nariais jau seniai audėme mintį surengti paramos bėgimą, kuriuo galėtume padėti krūties vėžiu sergančioms moterims, atkreipti dėmesį į šią ligą. Visgi jos gali būti mūsų mamos, merginos, močiutės ar kitos mylimos moterys. Paramos bėgimo metu surinkome 9 tūkstančius litų, o su „Eglės“ sanatorijos pagalba reabilitaciją galėjome suteikti 20 moterų“, – sakė A. Pukis, pridurdamas, kad ir likusios 10 moterų jau yra susiplanavusios kelionę į sanatoriją.

Norint pasiekti moteris, kurioms šios žmonių paramos reikėjo labiausiai, organizatoriai paprašė „Almos“ ir „Eivenos“ draugijų, vienijančių krūties vėžiu sergančias moteris, kvietimus atlikti reabilitaciją skirti toms, kurioms jos reikia labiausiai.

„Eivenos“ draugijos pirmininkė pasakojo, kad atrinkti moteris, kurios vyks į sanatoriją buvo labai sudėtinga užduotis, bet ją palengvino organizatorių nurodyti kriterijai.

„Skirstydami reabilitacijas atidžiai stengėmės įgyvendinti organizatorių nurodytus tris kriterijus: amžių, pajamas ir laiką, kuris praėjo nuo gydymo. Taip reabilitacijas galėjome paskirti toms moterims, kurioms jų reikėjo labiausiai“, – pasakojo draugijos pirmininkė Dalia Barauskienė.

Į spalio 26 dieną Kaune vykusį rožinio kaspino bėgimą „Pink Run su BENU“ susirinko apie 600 sergančioms moterims neabejingų žmonių. Dalyviai atvyko iš daugiau nei 25 Lietuvos miestų ar miestelių ir 8 užsienio valstybių. Rožiniais perukais, marškinėliais ir kitais atributais pasipuošusi minia per keliolika minučių nuo Kauno klinikų pasiekė Kauno rotušės aikštę.

Organizatoriai tikisi, kad kitais metais į rožinio kaspino bėgimą susirinks dvigubai daugiau dalyvių ir bus suaukota dvigubai daugiau paramos, už kurią bus galima padėti dar daugiau sergančių moterų.

Daugiau informacijos – www.pinkrun.lt

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: