Organizatorių archyvo nuotr.

Vidas Bareikis – aktorius, režisierius, muzikantas, teatro judėjimo „No Theater“ vadovas. Muzikinę karjerą pradėjęs kartu su grupėmis „Suicide Djs“ ir „Stipriai kitaip“, vėliau išleido solinius albumus „Panda“, „Žmogus, bet Šuo”.

Vidai, stebint Jus scenoje, atrodote, kad esate pilnai save atradęs. Ar ir Jūs taip jaučiatės?

Šiuo metu scenoje tiesiog noriu būti toks koks esu. Dalintis asmeniška ir nuoširdžia kūryba kuri visada yra mano “dienoraštis”. Todėl slėpti tikrai neturiu ko, o dėl savęs atradimo, manau mes keičiamės kas kokie penkeri metai ir kai praeina tas laikas – tu tampi visai kitas asmuo – su kitomis pažiūromis, kitu kontekstu ir kita aplinka. Todėl tas savęs atradimas trunka tol kol tu gyveni.

Jūs ir vaidinate teatre, ir dainuojate. Abi veiklos – scenoje. Visgi, kas Jums patinka labiau?

Teatre šiuo metu aš nevaidinu, o tik režisuoju. Abi šios veiklos yra mano aistros, o gyvenu etapais. Kai „apsinuodiju” teatru – neriu į muziką, o kai baigiasi muzikinis etapas, keliauju prie naujos medžiagos – kaip pvz. šiuo metu gyvename su A.Kamiu ir „Kaligula”.

Sakoma, kad visi yra menininkai, bet tik tikri menininkai tai žino. Kada ir kaip Jūs supratote, kuo esate?

Aš iki šiol suprantu tikrai labai nedaug. Suprantu, kad reikia gerbti savo aplinkinius ir savo aplinką. Kad reikia būti tikram ir niekada nepasiduoti. Taip pat žinau, kad gyvenimas per trumpas, kad užsiimtum ne tuo kas tau suteikia malonumą. Viso kito aš dar tikrai nesuprantu ir vargu ar suprasiu.

Ką stengiatės atskleisti savo dainomis?

Kartais tiesiog pastebiu mus supančius absurdus ir noriu tuo pasidalinti, o kartais tiesiog „rėkiu” dėl to, kad skauda.

Kaip manote, kur ir kada gimsta Jūsų tekstai ir atsiveria kūrybinės „čiakros“ – komforto zonoje ar už jos?

Liūdnos dainos žinoma dažniausiai gimsta tavo diskomforto zonoje. Taip pat manau, kad žmogus atrasti save tikrą gali tik susidūręs su kraštutiniais išbandymais. Kai susvyruoja tai, ką atrodo jau žinojai. Stengiuosi, kad mano aplinka visada „svyruotų” ir nesustabarėtų.

Jūsų naujajame albume „Žmogus, bet šuo“ dainos įrašytos autentiškose vietose, kaip kilo ši idėja?

Daug keliavau po Lietuvą ir matydamas ten gyvenančius tikrus ir šiltus žmones, pagalvojau apie tokį patį tikrą albumą. Tiek garso – tiek emocine prasme. Norėjosi vengti bet kokio falšo.

Organizatorių archyvo nuotr.

Jūsų paties muzikinio skonio susiformavimui didelę įtaką padarė Vytauto Kernagio kūryba. Ką Jums reiškia dainuojamoji poezija?

Neišskirčiau vien V.Kernagio, greičiau tai didelė grupė atlikėjų kuriuos be galo gerbiu- V.Visockij, T.Waits, J.Cash.

Kokią programą atliksite festivalyje „Senamiesčio žiogas“ rugpjūčio 21d., Kaune?

Unikalią rugpjūčio 21 –osios programą. Kiekviename koncerte stengiuosi būti „čia ir dabar”. Dalinsiuos savo naujausiom dainom ir senesnėmis – kurias galėsime dainuoti kartu.

Interviu paruošė Lina Stonkutė

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: