© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Bendrovėje “Kauno vandenys” 1,3 mln. eurų vertės viešųjų pirkimų konkursai organizuoti kyšininkaujant, papirkinėjant, piktnaudžiaujant, sukčiaujant, savinantis turtą ir apgaulingai tvarkant buhalterinę apskaitą, nustatė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

STT Kauno valdybos pareigūnai teigia ištyrę korupcinę viešųjų pirkimų konkursų bendrovėje “Kauno vandenys” organizavimo sistemą.

Kaip pranešė STT, prieš teismą stos devyni asmenys: bendrovės technikos direktorius, tinklų skyriaus viršininkas, statybos priežiūros grupės vyresnysis inžinierius ir kyšius jiems mokėję verslininkai.

Didelės apimties ikiteisminis tyrimas atskleidė, kad kyšiai bendrovės vadovams mokėti nuolat.

“Turima duomenų, kad vien 2012 ir 2013 metais kai kurios verslo įmonės už kyšius laimėjo net 70 viešųjų pirkimų konkursų. Kyšių sumos svyruodavo nuo 3 iki 10 procentų pirkimo sumos. Vieno kyšio suma vidutiniškai būdavo apie 2000 eurų”, – rašoma STT pranešime.

Be to, kyšiai mokėti ne tik pinigais, bet ir įvairiais daiktais, pavyzdžiui, bendrovės technikos direktorius kaip kyšį gavo profesionalią žvejybinę valtį.

Taip pat pareigūnai nustatė, kad bendrovės technikos direktorius, veikdamas su siurblinių skyriaus viršininku ir vienos bendrovės direktoriumi bei komercijos direktoriumi, pasisavino 9000 eurų bendrovės lėšų, imituodamas nuotekų siurblinių remonto darbus, kurių įmonės iš tikrųjų neatliko.

STT pareigūnų atliktą ir teismui perduotą ikiteisminį tyrimą kontroliavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: