© Vilmanto Ramono nuotr. KaunoZinios.lt

Keturios žmogaus teisių organizacijos išleido programėlę, leidžiančią vartotojams pasitikrinti, ar jų kompiuteryje yra įdiegta kokia nors slaptam sekimui pritaikyta programinė įranga.

Nevyriausybinė organizacija “Amnesty International” nurodė, kad ketvirtadienį išleista priemonė “Detekt” pritaikyta žmogaus teisių aktyvistams ir žurnalistams, bet ją nemokamai gali naudoti kiekvienas, bijantis, kad jo kompiuteris yra šnipinėjamas.

Šios programos kūrėjas Claudio Guarnieri (Klaudijus Gvarnjeris), Vokietijoje dirbantis IT saugumo tyrėjas, sakė, kad “Detekt” šiuo metu gali aptikti aštuonias kompiuterines šnipinėjimo programas, įskaitant “FinSpy”.

“FinSpy”, sukurta Vokietijos bendrovės “FinFisher”, parduodama vyriausybių agentūroms, tiriančioms baudžiamuosius nusikaltimus. Tačiau šį programa taip pat buvo aptikta kompiuteriuose, kuriais naudodavosi žmogaus teisių advokatai ir aktyvistai įvairiose šalyse, tokiose kaip Bahreinas ir Etiopija.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: