© Christopher Jobson / Colossal nuotr.

Kultinis menininkas ir provokatorius Banksy šį kartą tikrai pranoko pats save – įkūrė provokuojantį parką, kuriame galime išvysti ne kiekvienam suprantamą meną. Šis parkas tarsi parodijuoja šiandieninį pasaulį. Negyva princesė, skęstančios emigrantų valtys, nutriušusi Disneylando pilis – visa tai ir dar daug juodu humoru kvepiančių objektų, kuriuos galite išvysti naujame parke, pavadinimu Dismaland’as.

Šis parkas įsikūrės apleistame pajūrio kurorte Jungtinėje Karalystėje, jau sulaukė milžiniško dėmesio ir gavo „Labiausiai lankytojus nuviliačios atrakcijos Jungtinėje Karalystėje“ (angl. „The UK’s most disappointing new visitor attraction”) titulą. Šis parkas lankytojams bus atidarytas penkias savaites.

Taigi, kas paslėpta viduje už šios apleistos pajūrio kurorto sienos? Išprotėjęs asortimentas keistų ir makabriškas kūrinių iš ne mažiau kaip 50 menininkų iš viso pasaulio, įskaitant Damien Hirst, Bill Barminski, Caitlin Cherry, Polly Morgan, Josh Keyes, Mike Ross, David Shrigley, luobo ir Espoo. Ir, žinoma, paties net 10 paties Banksy meno kūrinių.

Tiesa, šis parkas nėra suprantamas kiekvienam lankytojui. Jame daugybė meno kūrinių, kurie kupini teisingo sarkazmo ir atskleidžiantys tikrąjį mus supantį pasaulį. Vienoje palapinėje galite rasti pramogą, kur už 5 svarų mokestį turėsite teisę pasirinkti bet kokį įrankį ir sugadinti autobusų stotelės reklaminį stendą, pakeisdami jį bet kokia jums patinkančia propaganda.

© Christopher Jobson / Colossal nuotr.

© Christopher Jobson / Colossal nuotr.

© Christopher Jobson / Colossal nuotr.

© Christopher Jobson / Colossal nuotr.

Dar vienas šokiruojantis vaizdas – visiems gerai žinomos pasakų herojės Pelenės avarija. Šiame eksponate pavaizduota Pelenė, kurios karieta apsivertusi, o pati ji kabo iškritusi per langą. Visa scena apsupta fotoaparatų blyksčių, kurie sklinda ir paparacių, apsupusių Pelenės apvirtusią karietą.

Dismaland‘as lankytojams duris atvers jau šį šeštadienį ir veiks kasdien iki rugsėjo pabaigos. Naujas šokiruojantis parkas pristatomas kaip „šeimos pramogų parkas, netinkamas mažiems vaikams“.

Taip pat skaitykite: Steve Cutts – kovotojas prieš “pamišusią” visuomene [FOTO]

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: