© Linos Fridrikaites nuotr. / KaunoZinios.lt

Didžiausio pasaulyje socialinio tinklo “Facebook” 1,6 mlrd. vartotojų visame pasaulyje “gana greitai” įgis galimybę vienu mygtuko paspaudimu išreikšti šešias naujas emocijas.

Tai “Facebook” vadovas Markas Zuckerbergas (Markas Zakerbergas) pareiškė trečiadienį per telefoninę konferenciją su analitikais, kurioje aptarti keturis mėnesius už Jungtinių Valstijų ribų vykusių būsimų naujų įrankių bandymų rezultatai.

Konkretesnės datos M.Zuckerbergas nepateikė.

Tie įrankiai papildys pagarsėjusį “Facebook” mygtuką, vaizduojantį į viršų pakeltą nykštį, kurį vartotojai gali spragtelėti, norėdami parodyti, kad jiems patinka koks nors tame socialiniame tinkle paskelbtas komentaras, nuotrauka arba vaizdo įrašas.

Ateityje vartojai galės pažymėti žinutes simboliais “piktas”, “liūdnas”, “oho”, “chacha”, “valio” ir “myliu”.

“Norime, kad žmonės galėtų dalytis visais jiems reikšmingais dalykais – ne vien tais, kurie yra džiaugsmingi; žmonėms patiks, kai jie tai pamatys”, – sakė M.Zuckerbergas trečiadienį.

fb-reakcijos

© Bendrovės nuotr.

“Facebook” tikisi, kad papildomi pasirinkimai paskatins žmones dažniau dalytis savo mintimis ir skirti dar daugiau dėmesio šiam socialiniam tinklui.

Reakcijos į naujuosius įrankius buvo tiriamos Čilėje, Filipinuose, Portugalijoje, Airijoje, Ispanijoje, Japonijoje ir Kolumbijoje.

Pasak M.Zuckerbergo, “Facebook” inžinieriai dar turi atlikti kelis “pareguliavimus” prieš naująsias priemones pasiūlant visam pasauliui.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: