© Gintarės Paplauskaitės nuotr. / KaunoZinios.lt

Pastaruoju metu sushi barų Kaune sparčiai daugėja, jeigu prieš porą metų reikėjo gerai pasukti galvą kur pavalgyti šio japoniško patiekalo, tai dabar reikia pamąstyti į kurį sushi barą ar kavinę nueiti, nes pasirinkimas – išties nemažas. „Ipu“,  esantis pačiame Kauno centre, yra ta vieta, kurią reikėtų paminėti kalbant apie sushi.

Baras siūlo įvairiausių rūšių sushi, kurių kainos svyruoja nuo 7 iki 17 Lt. Taip pat WOK, pastarasis patiekalas gali patenktinti bene visų lankytojų skonius, nes baras siūlo ne tik 13 šių makaronų rūšių, bet ir suteikia galimybę pasigaminti patiekalą klientams pasirenkant ingridientus. Meniu taip pat galima rasti ir kitų karštų patiekalų – įvariai paruoštos vištienos (traškios, su ananasais, su bulvytėmis, aštrių sparnelių), jautienos bei kiaulienos. Šiek tiek neįprasta, bet ,,Ipu“ dar siūlo sumuštinius bei tortilijas. Be abejo, įvairovė yra gerai, tačiau kai bandoma aprėpti visko ir daug, imi dvejoti dėl kokybės.

Sumuštinių šiame bare nesu valgiusi – pakomentuoti sunku. O kalbant apie sushi kokybę, tai nusivilti neteko nei karto. Lyginant su kitais japonų maisto barais ir restoranais, ,,Ipu“ yra optimaliausias kainos ir kokybės variantas. Sushi skanūs, paruošti profesionaliai (tiesa, prieš metus teko valgyti ir kiek nevykusiai susuktų, tačiau viskas su laiku…), dėl produktų šviežumo abejonių taip pat nekyla. Panašu, kad patiekalai ruošiami neatmestinai ir klientas yra gerbiamas. Tai didelis pliusas, nes lyginant su kitais sushi restoranais, kurie Kaune yra laikomi kiek prestižiškesniais, ,,Ipu“ bent jau patiekia maistą ne vienkartiniuose indeliuose, imbiero ir ,,wasabi“ čia visada užtenka, o ryžiai nepersūdyti.

Kitas pliusas, ir mano manymu, labai teisingas ,,Ipu“ savininkų sprendimas yra tai, kad baras savaitgaliais dirba iki ryto. Tai vienintelis baras Kaune, kuriame galima pavalgyti sushi naktį ir, beje, viena iš nedaugelio vietų centre, dirbanti iki ryto. Tad penktadienio ar šeštadienio naktį paskanauti užsukęs klubinėtojas ir paprastas praeivis ne visada ras kur prisėsti.Na, o šiokiadieniais ir dienos metu ,,Ipu“ grindys nelūžta nuo lankytojų, bet  pietų metu – jų čia nemažai, restoranėlis siūlo kelis pietų variantus, kurių kainos nuo svyruoja 10 iki 13 Lt. Tiesa, paskutinį kartą pasirinkusi pigesnįijį variantą kiek nusivyliau vištienos ir kiniškų grybų sriuba, nes šių ingridientų joje buvo labai pagailėta. pirma, tai interjeras šiek tiek primenantis valgyklą.

Matyt, kad buvo bandyta sukurti japonišką dvasią, tačiau ties sakuros lipduku ant sienos ji kažkur išnyksta, užtai ant palangės naktimis neoninėmis spalvomis šviečiantis medelis kviečia užsukti naktinėjantį jaunimą…Kurio beje, aplinkui yra labai nemažai. Ir šį faktą, laikyčiau dar vienu minusu, nes kaiminystėje įsikūręs neaiškus naktinis klubelis savaitgaliais privilioja pačios įvairiausios, dažniausiai stipriai apsvaigusios publikos, o muzika, grojanti iš rūsio stipriai drebina ,,Ipu“ sienas. Strategiškai vieta gera – biurų ir ofisų darbuotojai ateina papietauti šiokiadieniais, o savaitgaliais užsuka išalkęs ir besilinksminantis jaunimas, todėl ramybės savaitgalių naktimis čia per daug nėra.

Maistas: 4. Sushi gardūs, labiausiai siulyčiau paragauti ,,Crunch“, WOK makaronai skanūs beveik visi be išimities.Kainos ir kokybės santykis – optimalus. Nieko išskirtinio čia nepamatysite, tačiau nusivilti taip pat neteks. Paprasta, skanu, greita ir kokybiška.

Aplinka: 2. Interjeras išties nekoks, tiksliau jo išvis nėra, baras šiek tiek primena valgyklą, nors visur švaru ir tvarkinga ir netgi jauku. Supratama, kad baras nesilygiuoja ir aukšto lygio restoranus, tačiau norėtųsi estetiškos aplinkos ir šviesesnio tualeto.  Kitas minusas- išorinė aplinka – prie pat judri gatvė, o savaitgaliais du triukšmingi naktiniai klubai. Na bet galbūt, greito maisto restoranėliui tai nėra taip ir blogai.

Aptarnavimas: 4. Užsisakoma prie baro. Barmenės besišypsančios, paslaugios ir malonios.

Verta apsilankyti: 4. Nereikėtų tikėtis čia rasti kažko įspūdingo, tačiau jei norite greitai skaniai ir nebrangiai pavalgyti – užsukti verta.

Galutinis įvertinimas:

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: