Satya Nadella © Wikimedia Commons nuotr.

Davose „Microsoft“ vadovas Satya Nadella paskelbė, kad neseniai įkurta organizacija „Microsoft Philanthropies“ per ateinančius trejus metus nevyriausybinėms organizacijoms ir moksliniams tyrimams paaukos bendrovės debesų kompiuterijos resursų, vertų 1 mlrd. JAV dolerių. Tai dalis naujos iniciatyvos, kuria siekiama, kad „Microsoft“ debesų kompiuterijos resursai tarnautų visuomenės gerovei.

„Dabar daugiau nei 70 tūkst. organizacijų visame pasaulyje turės prieigą prie technologijų, kurios padės išspręsti didžiausius mūsų visuomenės iššūkius, pagerinti sąlygas žmonijai ir užtikrinti jos tobulėjimą“, – sako Satya Nadella, „Microsoft“ vadovas, viešintis Pasaulio ekonomikos forume Davose.

Debesų kompiuterija jau įsitvirtino, kaip svarbus resursas, atrakinantis paslaptis, kurias slepia dideli kiekiai duomenų, ir leidžiantis gauti naujų įžvalgų bei padaryti perversmą ne tik moksle ar technologijose, bet įveikti ir ekonominius bei socialinius iššūkius.

Praėjusių metų rugsėjo mėnesį 193 šalių vadovai ir kiti pasaulio lyderiai vienbalsiai išskyrė 17 darnaus vystymosi tikslų, kuriuos norima pasiekti iki 2030 metų. Šį ambicingą planą, siekiantį panaikinti skurdą ir badą, užtikrinti tvarų energetikos išteklių naudojimą, bus galima įgyvendinti tik pasitelkus ženklias inovacijas ar išradimus. Debesų kompiuterijos suteikiama skaičiavimo galia taps vienu iš pagrindinių įrankių, sprendžiant šias problemas.

„Esame pasiryžę padėti pelno nesiekiančioms organizacijoms ir universitetams išnaudoti debesų kompiuterijos sprendimus, norint įveikti fundamentalius žmonijos iššūkius. Viena iš mūsų ambicijų „Microsoft Philanthropies“ – tapti šių grupių partneriais ir užtikrinti, kad debesų kompiuterija pasiektų daugiau žmonių ir padėtų išspręsti plačiausią visuomenės poreikių ratą“, – teigia Brad Smith, „Microsoft“ prezidentas.

Naujoji „Microsoft Philanthropies“ paramos programa suteiks didesnę prieigą prie „Microsoft Azure“, „Power BI“, „CRM Online“, „Enterprise Mobility Suite“ ir kitų debesų kompiuterijos sprendimų. Šiuo pasiūlymu nepelno siekiančios organizacijos galės pasinaudoti nuo ateinančio pavasario, o per trejus metus „Microsoft Philanthropies“ planuoja pasiekti 70 tūkst. nepelno siekiančių organizacijų. Taip pat kartu bus 50% išplėsta „Azure for Research“ programa, kuri mokslininkams leidžia naudotis „Azure“ resursais ir taip paspartinti jų mokslinius tyrimus. Šiuo metu šioje programoje jau dalyvauja per 600 mokslinių projektų šešiuose žemynuose. Be to, bus siekiama pristatyti interneto ryšį ir debesų kompiuterijos paslaugas bendruomenėms, kurios šiandien neturi galimybių jomis naudotis.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: