Dokumentikos „The Iceman Tapes: Conversations with a Killer“ kadras

Po ilgų metų tylėjimo  prakalbo „The Iceman‟. Richard Kuklinski, pagarsėjęs Gambino nuskaltėlių šeimos žudikas, pasakoja savo neįprastą ir sukrečiančią istoriją. Užaugęs – ir įgijęs imunitetą – smurte, šaltakraujis žudikas tęsė savo netradicinį darbą ir plėtojo taktikos metodus, savo kriminalinį gyvenimą laikydamas paslaptyje nuo mylimos šeimos.

Richard Kuklinksi, žinomas kaip „The Iceman‟, buvo vyras, tėvas ir mylintis šeimos žmogus. Tačiau tai jausmingoji šios personos gyvenimo pusė, esti ir kita medalio pusė, kurią išvydus romantika išgaruoja it dūmas. R. Kuklinksi turėjo antrą gyvenimą, slepiamą nuo šeimos, jis buvo vienas iš šaltakraujiškiausių Amerikos žudikų – „The Iceman‟ aukų sąrašas viršija 100 asmenų. Tačiau šis žudikas neįvardijamas kaip serijinis net ir su tokiu didžiuliu „bagažu‟, kadangi atliekamos žmogžudystės nebuvo panašios. Todėl policijos pareigūnams tarpusavyje susieti „The Iceman‟ žmogžudystes buvo praktiškai neįmanoma. Žudikas, kuris pasižymėjo aštriu protu savo srityje.

Dokumentinėje kino juostoje „The Iceman Tapes: Conversations with a Killer‟, žiūrovas sutinka vieną ryškiausių ir labiausiai trikdančių interviu iš visų, kurie tik buvo įrašyti. Šis interviu atliekamas tarp kalėjimo sienų, kurios saugojo pasaulį nuo R. Kuklinski.

Dokumentikos „The Iceman Tapes: Conversations with a Killer“ kadras

Šiame dokumentiniame filme atskleidžiama R. Kuklinski biografijos detalės, pradedant pasakojimais apie vaikystės periodą, baigiant epizodais, kuomet žudikas pirpažįstamas kaltu dėl daugkartinių žmogžudysčių. Jis žudė dėl pinigų, siekdamas nuslėpti savo paties nusikaltimus, iš pykčio, o kartais tiesiog, nes jis galėjo. Paminima, jog „The Iceman‟ smurtas lydėjo nuo pat mažų dienų, kuris kaip matome įsišaknijo į šį, vieną ryškiausių kriminalinių asmenų, iki kaulų smegenų.

Itin stiprioje ir truputį baugioje dokumentinėje kino juostoje „The Iceman Tapes: Conversations with a Killer‟, apie pirmąją R. Kuklinski žmogžudystę, vėliau – aibę kitų, žudymo motyvus ir visa, kas su tuo susiję, kaip žudikas gavo pravardę „The Iceman‟, žiūrovui perteikiama iš medicinos ekspertų, teisėsaugos pareigūnų, žudiko žmonos, ir žinoma – paties „The Iceman‟ lūpų.

Klausant kaip R. Kuklinski pasakoja apie savo žmogžudysčių detales reikia sukaupti drąsos, kadangi tam tikri faktai gali išties šokiruoti. Šiame dokumentiniame filme pasakojama kaip „The Iceman‟ supjaustydavo ir palikdavo kūnų dalis ant parko suoliukų, kaip jis naudojo cianidą, siekiant suklaidinti policijos pareigūnus ir medicinos ekspertus, tarsi atrodytų, jog aukos mirė nuo širdies priepuolių, kaip jis susprogdino aukos galvą šratiniu šautuvu, o tuomet grįžo namo, kur buvo mylintis vyras ir trijų vaikų tėvas.

Dokumentikos „The Iceman Tapes: Conversations with a Killer“ kadras

Dokumentinės kino juostos kūrėjai suteikia žiūrovui galimybę pažvelgti į vieną tamsiausių žmonių egzistencijos sielų. R. Kuklinski kalbėjimo tonas ir manieros, perteikiamas abejingumas, kuomet susidaro įspūdis, jog apie žmogžudystes kalbama kaip apie kasdienį, įprastą dalyką, kuris nereikalauja jokio emocinio pagrindo, priverčia kūną pašiurpti.

Verdiktas: 10/10

Jei esate pakankamai drąsus, tuomet labai rekomenduoju šią dokumentinio kino juostą, kurią mums leidžia patirti savo kūno šiurpuliais „HBO‟ kompanija.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: