© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vakarų specialiosios tarnybos nesiliauja bandžiusios panaudoti nekomercines organizacijas savo naudai, pareiškė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas.

Jis perspėja apie Vakarų tarnybų pastangas per nekomercines organizacijas diskredituoti Rusijos valdžią, bet su opozicija žada diskutuoti.

“Nesiliauja vakarų specialiųjų tarnybų bandymai panaudoti savo tikslu visuomeninius, nevyriausybinius ir nepolitinius susivienijimus vidaus padėties Rusijoje destabilizavimui”, – sakė V.Putinas Federalinės saugumo tarnybos (FST) kolegijoje.

“Jau planuojamos akcijos būsimam rinkiminių kampanijų 2016-2018 metais laikotarpiui”, – pridūrė jis.

“Noriu pakartoti, mes pasirengę dialogui su opozicija, tęsime partneriškus santykius su pilietine visuomene plačiausia šio žodžio reikšme, visada išklausome tuos, kurie turiningai kritikuoja vienus ar kitus valdžios veiksmus arba jos neveiklumą bet kokiu lygmeniu, ir toks dialogas bei partnerystė visuomet naudinga, tai tiesiog būtina. Tačiau beprasmiška veltis į diskusiją su tais, kurie dirba pagal užsakymą iš išorės, ne savo, o svetimos šalies naudai”, – kalbėjo V.Putinas.

Todėl, pabrėžė jis, valdžia “ir toliau kreips dėmesį į nevyriausybinių organizacijų finansavimo užsieninių šaltinių buvimą, tikrins jų statutinių tikslų atitikimą praktiniams darbams”.

“Bet kuriam pažeidimui reikia užkirsti kelią”, – sakė Rusijos prezidentas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: