Kino Filmo "Drinking buddies" kadras

Kartais draugystė poromis gali būti labai pavojinga. Priešingybės traukia, bet kas jeigu visai netyčia sutinki tą, kuris atrodo tobulai skirtas tau? Ar ir tokiu atveju toji jau seniau atrasta priešingybė vis dar tebetrauktų? Galų gale, ar priešingos lyties atstovai gali būti tik draugais, ypač jei čia dar įsipainioja ir alaus bidonai?

Režisierius Joe Swamberg subtilioje bei realistiškoje dramoje „Sugėrovai“ narsto šiuos klausimus. O faktas, kad filmas buvo kuriamas be scenarijaus suteikia jam keistai malonų tikroviškumo jausmą.

Nėra progos negerti

Du draugai Lukas ir Keitė kartu dirba alaus darykloje. Nenuostabu, kad šio gėrimo jie nepaleidžia iš rankų, o ir baigus darbą neatsisako juo dar kiek pasimėgauti. Bokalas po bokalo ir riba tarp paprastų bendradarbių ar gerų draugų vis labiau nyksta. Tačiau abu jaunuoliai turi antras puses, todėl taip paprastai nuo grandinės nenutrūksta.

Atrodo, kad šiems dviems niekada netrūksta progos išgerti ir kas įdomiausia nelabai panašu, kad jiems nuolatinis bokalo įspaudas rankoje trukdo. Jiems reikėtų ieškoti ne su kuo, ar dėl ko išgerti, bet galvoti priežastis, dėl ko būtų galima negerti. Tik gaila, kad iš tiesų tas alus tikrų žaizdų negydo. Anei fizinių, anei dvasinių. Tokioje kupinoje alaus tvaiko ir draugystės aplinkoje, vystosi istorija, kurios metu kyla klausimas: „kas nugalės? Alus ar draugystė?“.

Kino Filmo “Drinking buddies” kadras

Nuobodžiai aiškus

„Sugėrovai“ ramus ir aiškus filmas. Paprastas, suprantamas, kasdieniškas. Tiek aiškus ir tiek kasdieniškai suprantamas, kad darosi nuobodus. Nors scenarijaus nebuvimas padaro jį tikrą, tuo pačiu padaro jį ir nuobodų. Tokia jau ta tiesa, kad tikras gyvenimas dažnai esti nuobodus. O žiūrint filmą norisi ne tik suprasti, ką norėjo pasakyti režisierius, bet būtų visai malonu, jei jis pateiktų ir kažką tokio, kas nustebintų, nuliūdintų, pralinksmintų… Padarytų kažką, kas šiaip jau nėra taip aišku ir įprasta.

Kita vertus, kartais visi malonu pažiūrėti į kažką, kas yra visiškai suprantama ir nereikalauja papildomų supratimo pastangų. Amžinų, tikrų jausmų troškimas, prieglobsčio ir džiaugsmo paieškos alkoholyje, tirpstančios ir vėl atsistatančios ribos tarp draugų, sąžinės graužatis ir vidiniai priekaištai, peržengtos ribos ir atsikvošėjimas pačiu laiku… Visa tai – tikrojo gyvenimo atributai. Kai kuriuos iš jų maloniau matyti ekrane, nei gyvenime, tačiau, kad ir kur jie bebūtų, suprasti šiuos dalykus nėra labai sunku. Ko gero, režisierius pateikdamas tokį aiškų paveikslą, žinojo, kad tikrai atsiras nemažai žmonių, kurie supras, ką jis norėjo pasakyti, o tai kas aiškiai suprantama – geriau įsimenama.

Kino Filmo “Drinking buddies” kadras

Puiki komanda              

Akivaizdžiai didžiausia šio filmo žvaigždė yra Olivia Wilde. Šiai merginai iš tiesų puikiai sekasi vaidinti pasimetusią, kiek susijaukusio gyvenimo savininkę. „Alfa gauja“, „Įkalinti laike“, „Deadfall“ – filmai, kurie jau įrodė jos talentą ir gebėjimą suvaidinti vidinės netvarkos kupiną merginą. Vien jau serialai „Po Kalifornijos saule“ ir „Daktaras Hausas“ pademonstravo, kad jai tas tiesiog tinka. Jai tinka būti kiek kitokiai, truputį paslaptingai, truputį vienišai, truputį įlipusiai ir sumišusiai. O „Sugėrovuose“ atliktas Keitės vaidmuo tik patvirtina taisyklę.

Taip pat tai bene brandžiausias Ann‘os Kendrick vaidmuo. Ši aktorė čia veikiau primena subrendusią, stiprią moterį, o ne tą drebančią ir klegančią mergiūkštę ir „Saulėlydžio“ sagos. A. Kendrick „Sugėrovuose“ labai tinka ir maloniai žiūrisi. Labiausiai ji taip tinka čia todėl, kad tai tiesiog tobula oponentė O. Wilde. Tiksliau ne pačiai O. Wilde, bet jos personažei Keitei. Keitė ir Jill tai dvi labai skirtingos jaunos moterys, tačiau kaip keista, kad jos atsimuša į tuos pačius vyrus…

Beje, apie vyrus, jų šiame filme kaip ir daugiau, tačiau nei vienas iš jų ypatingai nesublizga. Jie džentelmeniškai leidžia spindėti gražiajai lyčiai. Puikiai pasirodo Jake Johnson, kuris įkūnija Luką, neatsilieka ir Ron Livingston, Kriso vaidmenyje. Tačiau vis tik filmui pasibaigus šie vyrukai išblėsta iš atminties, tuo tarpu žavingoji Olivia Wilde maloniai primena apie save ilgam.

Verdiktas 7/10

„Sugėrovai“ – tikrai neblogas filmas. Tai paprasta, maloni romantinė drama. Romantika ne kokčiai saldi, drama ne per daug hiperbolizuota. Tačiau tai filmas, kuris nesukrės jūsų pasaulio ir nepateiks kažko tokio, ką būtų verta aptarti su draugais prie alaus bokalo.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: