Renginio organizatorių nuotr.

Organizacijos iš Estijos, Latvijos, Lietuvos ir Lenkijos susirinko į tarptautinį protestą Taline, centriniame Tamsarės parke, kad išreikštų pritarimą ir paramą kailinių žvėrelių fermų uždrauddmui Baltijos šalyse.

Akcijoje dalyvavo apie 100 žmonių, apsirengusių juodai – taip siekta pagerbti milijonus mirusių kailinių žvėrelių, rašo akcijos organizatoriai. Šis susibūrimas taip pat surengtas ir ir tam, kad pabrėžtų tamprų bendradarbiavimą tarp gyvūnų teisių aktyvistų iš skirtingų šalių.

Šis protestas – didžiausio masto demonstracija prieš kailinių žvėrelių auginimą ūkiuose, per pastaruosius metus įvykusi Baltijos šalyse.

„Kailių fermose daug gyvūnų kenčia ir miršta, pavirsdami prabangos preke. Būtent todėl kailių fermų uždraudimo klausimas yra labai aktualus visose Baltijos šalyse„ – teigė akcijos organizatorė ir Estijos gyvūnų teisių organizacijos Loomade Nimel (lt. „Gyvūnų vardu“) atstovė spaudai Anita Jürson. – Mes džiaugiamės, kad demonstracija sutraukė tiek daug žmonių, kurie parodė visuomenei, kad kailių fermų uždraudimas būtų teisingas sprendimas.“

Lapkritį buvo įteikta 10 000 parašų peticija dėl kailių fermų draudimo, 59 proc. Estijos gyventojų nepritaria kailinių žvėrelių auginimui Estijoje.

Renginio organizatorių nuotr.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: