Rebel Wilson © Eva Rinaldi nuotr. / Wikimedia Commons

Ilgą laiką komedijos žanras priklausė išskirtinai vyrams, tačiau kelių drąsių moterų dėka komedija perėjo į kitą lygį. Jos žavios, charizmatiškos, energingos ir nebijančios pasijuokti iš savęs. Siūlome Jums TOP 10 sąrašą geriausių moterų komikių, kurios savo humoro jausmu ir drąsa žavi kiekvieną žiūrovą.

10. Rebel Wilson

Žavi ir daug simpatijų sukelianti komikė, aktorė ir rašytoja Rebel Wilson gimė Sidnėjuje, Australijoje 1980 metais. Pradžioje savo ateitį garsi aktorė siejo su matematika, buvo aktyvi akademinių organizacijų narė. Atstovaudama Australų Jaunimą ji metus gyveno Pietų Afrikoje, kur susirgo maliarija. Kaip pati teigia, ligos metu matė haliucinacijas, kuriose ji yra garsi aktorė ir laimi Oskarą. Tai ir lėmė jos karjeros pokytį.

Baigusi Australijos teatro mokyklą Rebel pradėjo savo aktorinę karjerą. 2003 metais gavo kelis vaidmenis Australų humoro serialuose, o 2008 vieną iš humoro serialų pradėjo kurti pati. Persikėlusi gyventi į Ameriką, Rebel gavo vaidmenį garsioje komedijoje „Pamergės“, po kurio sekė dar daugiau pasiūlymų vaidinti komedijose bei serialuose. Ji nemažai kartų buvo nominuota už geriausios komedijos aktorės vaidmenį, bei įrašyta į geriausių komikių dešimtukus.

Ji taip pat vaidino lengvo turinio filmuose „Bernvakaris Australijoje“ („A Few Best Men“),„Mergvakaris“ („Bachelorette“), „Ko laukti, kai laukiesi“ („What to expect when you’re expecting“). Visose juostose Rebel vaidina keistuolę, dažnai tarp šizofrenijos ir tiesiog kvailumo pasiklydusį charakterį. Filme „Aukšta klasė“ („Pich perfect“) aktorė, prie jau įprasto komiško amplua, pridėjo ir dainavimo talentą. Beje, filmas nors nepasižymėjo ypatingai painia siužetine linija buvo neblogai įvertintas dėl juokingų epizodų ir akapelos skambesiu atgimusių žinomų kūrinių.

9. Wanda Sykes

Gimusi 1964 metais Virdžinijos Valstijoje komikė, aktorė, rašytoja ir balso artistė yra įvardinama kaip viena iš 25 juokingiausių žmonių Amerikoje. Baigusi Marketingo bakalauro studijas universitete, Wanda penkis metus dirbo pirkimų specialiste Nacionalinėje Saugumo Tarnyboje. Nepatenkinta savo darbu 1987 metais pradėjo Stand-up karjerą Vašingtone, kur ji pirmą kartą pasirodė prieš didelę auditoriją. Tuo pačiu metu juokino minias bei dirbo NST iki 1992 metų, kol persikraustė į New York‘ą, kur pradėjo darbą kaip knygų leidėja. Jos protrūkis buvo 1997 metais kai pasirodė „Karolinos Komedijų Šou“, po šio pasirodymo viešai jos karjera pradėjo nenumaldomai augti: vienas po kito sekė pasirodymai televizijos laidose, serialuose bei kino filmuose. Be savo aktorinės karjeros Wanda taip pat užsiima rašymu ir leidžia knygas, įgarsina animacinius filmus. Po nenusisekusios santuokos su vyru Wanda pasiskelbė esanti lesbietė, ištekėjo už savo partnerės ir dabar aktyviai gina homoseksualų teisę į vedybas.

8. Chelsea Handler

Kandi ir sarkastiška komikė, aktorė, rašytoja, laidų vedėja ir prodiuserė Chelsea Handler gimė 1975 metais New Jersey valstijoje, Amerikoje. Būdama devyniolikos metų persikėlė gyventi į Los Andželą, kad taptų aktore. Dirbama padavėja ji atrado save kaip komikę ir pradėjo rengti Stand-Up pasirodymus. Jos karjeros proveržis prasidėjo, kai Chelsea gavo pirmuosius vaidmenis kabelinės televizijos komikų šou „Girls Behaving Badly“.  2005 metais ji išleido savo pirmąją knygą, kuri iš kart tapo bestseleriu. Po kelerių metų ji debiutavo savo autoriniame seriale „Chelsea Handler Šou“, kurioje ji pati bei daugelis kitų garsenybių vaidino komiškose situacijose. Bet didelio pasisekimo nesulaukęs serialas buvo nutrauktas po vieno sezono. Atradusi nišą bei didesnę auditoriją komikė pradėjo vesti savo naktinį pokalbių šou „Chelsea Lately“, kuris siekė aukščiausius žiūrimumo reitingus ir buvo ypač populiarus tarp jaunų merginų. Lyginant su kitomis populiariomis komikėmis, Chelsea neapibrėžia savęs viena ar keliomis temomis, jos monologai liečia pačias įvairiausias sritis, nuo  gimdymo iki Kardashian klano. Per kelerius metus komikė sukūrė dar daugiau televizijos laidų, dokumentinį serialą bei situacijų komedijas, o nuo 2014 metų pasirašė sutartį su „Netflix“ ir jau greitu metu perkels savo pokalbių šou į šią virtualią plotmę. 2012 metais žurnale „Times“, Chelsea buvo įvardinama kaip viena iš 100 didžiausią įtaką darančių žmonių.

7. Melissa McCarthy

Didelio pripažinimo sulaukusi aktorė, komikė, dizainerė ir prodiuserė Melissa McCarthy gimė 1970 metais Ilinojaus valstijoje, Amerikoje, Airių katalikų šeimoje. Savo karjerą Melissa pradėjo ne kaip aktorė, o kaip Stand-Up komikė ir rengdavo savo pasirodymus mažose erdvėse, taip pat ji priklausė improvizacinės komedijos trupei. Nuo 1997 metų ji pradėjo atlikinėti mažus vaidmenis įvairiuose Holivudo filmuose. 2000 metais ji gavo vaidmenį garsiame seriale „Gilmoro merginos“, kuris jai atvėrė duris į didesnį pripažinimą. Aktorei pasaulinę šlovę pelnė filmas „Pamergės“. Jos vaidmuo buvo teigiamai įvertintas kritikų ir pelnė daugybę apdovanojimų ir nominacijų. Tarp jų – nominacijos prestižiniuose Britų akademijos,  Ekrano Aktorių gildijos ir Oskarų apdovanojimuose. M. McCarthy šlovė auga lyg ant mielių: 2015 metais buvo atidengta jos žvaigždė Holivudo šovės alėjoje ir tais pačiais metais ji buvo tituluojama kaip trečia daugiausiai uždirbanti aktorė.

6. Joan Rivers

Pagal prigimtį Rusijos žydė Joan Alexandra Molinsky, visiems gerai žinoma kaip Joan Rivers, gimė 1933 metais Brukline. Ji buvo garsi Amerikos aktorė, komikė, rašytoja bei laidų vedėja, kuri garsėjo didele kritika ir protestu pripildytais juokeliais, kurie buvo skirti kitoms garsenybėms bei politikams. Joan baigė universitetą ir įgijo anglų literatūros specialybę ir į šou biznį iš kart dar nepakliuvo. Pirmiausia ji dirbo įvairius darbus tokius kaip gidė muziejuje, rašytoja reklamos agentūroje, mados konsultante ir t.t., tad jos pasaulinė sėkmė atėjo šiek tiek vėliau. Savo aktorinę karjerą ji pradėjo 1950 metais vaidindama mažuose teatro pastatymuose New York‘e bei rengdama savo pasirodymus Komedijos klube. Jos karjeros proveržis prasidėjo 1965 metais, kai buvo pakviesta dalyvauti „The Tonight Show“ laidoje, po šio debiuto pasipylė daugybė pasiūlymų pasirodyti televizijos laidose, vaidinti filmuose, kuriuos, žinoma Joan priėmė. Iki pat gyvenimo galo ji aktyviai filmavosi kino bei televizijos filmuose, laidose bei vaidino teatre. Laužydama moteriškosios komedijos standartus Joan Rivers tapo Amerikos legenda ir atvėrė kelią kitai komikių kartai.

 5. Kathy Griffin

Nuo pat vaikystės Kathy jautė polinkį scenai. Gimusi 1960 metais Ilinojaus valstijoje Kathy iš karto savo gyvenimą siejo su vaidybą ir pradėjo lankyti dramos mokyklą ir būdama aštuoniolikos metų prisijungė prie improvizacinės komedijos grupės. 1990 metais K.Griffin pradėjo savo kaip Stand-Up komikės karjerą ir dažnai pasirodydavo kaip kviestinis svečias televizijos laidose. Viešo pripažinimo Kathy sulaukė vaidindama NBC situacijos komedijoje „Suddenly Susan“. Jos populiarumui augant kimikė sulaukė nemažai pasiūlymų vaidinti kino filmuose, taip pat ji išleido savo autobiografiją bei toliau juokino auditorijas Stand-Up pasirodymuose. 2005 metais jis sukūrė realybės šou – serialą, apie jos pačios gyvenimą, serialas išliko populiarus iki pat 2010 metų. Kathy Griffin išleido šešis komedijų albumus, už tai buvo nominuota Grammy apdovanojimui. Jos pirmasis albumas padarė ją pirmąja moterimi komike atsidūrusia Bilboard geriausių komedijų albumų sąrašuose. Praėjusiais metais laimėjusi Grammi apdovanojimą už geriausią komedijos albumą ji tapo trečiąja moterimi laimėjusia šioje kategorijoje.

4. Sarah Silverman

Drąsi, šokiruojanti ir labai juokinga, taip yra apibūdinama garsi komedijos meistrė Sarah Silverman. Komikė gimė 1970 metais New Hampshire, Amerikoje fotografės ir socialinio darbuotojo žydiškoje šeimoje. Savo pirmąjį kaip komikės pasirodymą ji atliko dar būdama vos 17 metų. 1993 metais ji kūrė scenarijus garsiai šeštadieninei laidai, tačiau buvo atleista po vieno sezono, nes tik vienas iš epizodų susilaukė sėkmės. Nuo to laiko jis vis pasirodydavo televizijos serialuose kaip kviestinis svečias, dalyvaudavo laidose, bei gaudavo nedidelius vaidmenis įvairiose komedijose. 2005 metais ji išleido muzikinį filmą apie savo, kaip moters komikės pasirodymus. Bepasirodant įvairiose laidose jos populiarumas augo ir 2007 metais ji paleido į eterį savo autorinį humoro serialą „Saros Silverman Programa“, kuriame buvo diena iš dienos komiškai vaizduojamas jos pačios gyvenimas. Už vaidmenį šiame seriale ji buvo nominuota Emmy apdovanojimui. Jos pasirodymuose pasakojamos komiškos situacijos paliečia tokias temas kaip socialiniai tabu, rasizmas, seksizmas ir religijos.  Iki šiol ji dar tęsia aktorinę karjerą komedijose, rengia savo Stand-Up pasirodymus ir dalyvauja politinio aktyvumo kampanijose.

3. Ellen DeGeneres

Laikoma viena geriausių šių laikų komikių Ellen DeGeneres gimė 1958 Luizianos valstijoje kalbos terapeutės ir draudimo agento šeimoje. Metusi Komunikacijos studijas Ellen ėmėsi dirbti kaip pardavėja, barmenė, namų dažytoja ir dar daug kur, o jaunystės darbų patirtimi ji remiasi savo komikės darbe. Ellen pradėjo savo komikės karjerą rengdama Stand-Up pasirodymus vietinėse kavinukėse bei baruose. 1982 metais ji pradėjo savo turą ir buvo įvardinta kaip juokingiausia asmenybė Amerikoje. Neužilgo E.DeGeneres pradėjo vaidinti keliuose filmuose, televizijos serialuose. Jos karjera pasiekė aukštumas kai Opros Winfrey laidoje ji paskelbė esanti lesbietė. 2003 metais ji pristatė savo pačios vedamą pokalbių laidą „The Ellen DeGeneres Show“, kurios populiarumas tiesiog siekė rekordus. Jau po trijų laidos egzistavimo eteryje sezonų, Ellen susirinko 25 Emmy apdovanojimus. 2015 metais ji buvo įvardinama kaip 50-ta galingiausia moteris pasaulyje. Jos išskirtinis humoro jausmas ir neblėstantys juokeliai lemia, kad jos vedama laida jau trylika metų yra viena populiariausių Amerikoje.

2. Tina Fey

Amerikiečių aktorė, komikė, rašytoja, scenaristė Elisabeth Stamatina „Tina“ Fey gimė 1970 metais, Pensilvanijoje, JAV. Dar mokykloje Tina jau žinojo, kad yra linkusi į komediją, todėl priklausė dramos būreliui, taip pat rašė laikraščiui. Universitete studijavo scenarijų rašymą ir vaidybą. Savo aktorinę karjerą ji pradėjo vaidindama televizijos šou „Saturday Night Live“. Labiausiai išgarsėjo kaip serialo „30 Rock“ kūrėja, pagrindinė aktorė ir prodiuserė. Jos režisuotas „Netflix“ humoro serialas „Unbreakable Kimmy Schmidt“ buvo nominuotas Emmy, kaip geriausias humoro serialas. „Tina Fey už savo veiklą televizijoje ir už jos ribų yra laimėjusi daug prestižinių apdovanojimų: aštuoni Emmy apdovanojimai, du Auksinių Gaublių apdovanojimai ir daug kitų. Taip pat ji buvo nominuota Grammy apdovanojimui už savo autobiografinę knygą „Bossypants“.

1. Amy Schumer

Pirmojoje dešimtuko vietoje – geriausia komike laikoma Amy Schumer. Aktorė, komikė, prodiuserė gimusi New York‘e 1981 metais dar mokykloje buvo vadinama „Klasės kloune“ ir „Mokytojų didžiausiu košmaru“, vėliau baigė teatro studijas. Karjerą pradėjo rengdama Stand-Up komedijos pasirodymus 2004 metais. Ji užėmė ketvirtąją vietą NBC televizijos komikų talentų šou ir po truputį pradėjo atlikinėti mažus vaidmenis televizijos serialuose. 2011 metais ji debiutavo su savo komedijos albumu „Cutting“. Vis kurdama savo komedijos šou ir pasirodymus, 2013 metais Amy ėmėsi dar didesnio žingsnio ir sukūrė humoro serialą „Inside Amy Schumer“, kuriam ji pati rašo scenarijus bei vaidina. Susilaukęs populiarumo serialas buvo apdovanotas nemažai įvairiausių apdovanojimų. 2015 metais Amy Schumer buvo įrašyta į šimtuką labiausiai įkvepiančių asmenybių, o tai jaunai merginai yra stulbinantis pasiekimas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: