© Mariaus Plečkaičio nuotr. / KaunoZinios.lt

Pirmiausia apie „Talutti“ išgirdau, kai viena draugė pasakojo apie neva suprastėjusią „Ryšių kiemelis 837“ virtuvę. Esą, ten dirbęs italas metęs darbą ir atidaręs savo restoraną Taikos prospekte. Nuo tada, matai, ryškiemio virtuvė ganėtinai subalzganėjusi. Nesidomėjau, ar ši istorija yra iki galo teisinga, bet jaučiausi turįs Jums tai papasakoti.

Pirmą kartą į „Talutti“ užsukau vasaros viduryje. Tada „prepartindami“ prieš Positivus festivalį nutarėme pasisotinti netaupydami. Tam puikiai tiko kažkieno parekomenduotas „Talutti“ restoranas. Sugrįžau čia vėl, ir šį kartą, nusimetęs pirmojo apsilankymo įspūdžius, ketinu pažvelgti į šio nestadartinėje vietoje patupdyto restorano poras.

Paminėjau nestadartinę vietą, nes kaip populiariai kavinei-restoranui, įsitaisyti Taikos prospekte yra pakankamai pavojinga. Vis dėlto tas keliolika ar kelisdešimt minučių skyrus nusigavimui, abejonės išnyksta: „Talutti“ paperka tiek vidumi, tiek išore.

Kas iš karto krinta į akis: didelė pirkia, smagus logotipas (lėkštė su šakute ir peiliu šonuose; truputį primena Rammstein albumo viršelį) ir lozungas jame: fresh and tasty. Taip tarsi iš karto deklaruojama, kad čia ypač laukiami pasiturintys užsieniečiai.

Įsitaisyti galima tiek lauke, tiek pirmame arba antrame aukštuose. Renkamės antrąjį, ir ten aptinkame didelę knygų lentyną. Dauguma, kaip pastebi draugė, nelyg pavogtos iš mokyklų: vadovėliai su mergaičių ir berniukų pavardėmis, Vakarų literatūros kursas, etc. Žodžiu, prieš valgant siūloma užkrimsti dvasinio peno. Kiek tas penas vertingas, kiek ne – kitas klausimas. Bet dedam mažą pliusą.

© Mariaus Plečkaičio, Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

„Talutti“ siūlo berods trijų-keturių šalių (Amerika, Ispanija, Graikija) patiekalus, taip pat makaronines išdaigas ir kitka (saldumynai (mėtinis pyragas!), gurmaniškas alus…). Keletos patiekalų kainos, jei neateisi dienpietauti pasikandžios (atitinkamai maždaug 30 ir 20 litų). Vis dėlto skoninga aplinka, malonus (svarbiausia – linksmas) aptarnavimas ir skatinantis savo išradingumu krykštauti tualetas neleidžia griaužtis dėl kelių papildomų litų. Pro langą tuo tarpu stebime tirpstančius vakaro automobilius.

Pirmiausia tenka garbė suvalgyti pomidorinę sriubą. Patiekta pakankamai estetiškai, bet nepernelyg keliaklupsčiaujant liesuolių kanonams (yra „šmotas“ grietinės , kas mane nudžiugina). Sriubos skonis nenuvilia, maloniai masažuoja gomurį, tačiau vietoj dviejų riekelių batono galima sumąstyti ir ką nors įdomiau. Turiu keistą fetišą kartu su sriuba gurkšnoti baltą alų, tam tinka „Edelweiss“, paprastai šioje įstaigoje ir siūlomas. Antras patiekalas – Madrido vištiena su krevetėmis. Nežinau, ar tai tikrai toks sotus valgis, ar tiesiog nebuvome pakankamai išalkę, bet jos užtenka dviems. Kas labiausiai jaudina – tai karališkųjų krevečių skonis, priverčiantis užsimerkti ir akimirkai sustabdyti realybę, leisti  įsišėlti burnoje vykstančiai orgijai. Vištiena tuo tarpu sausoka, tačiau tinkama vartoti su bulvių koše. Keptuvės paviršių padengęs sūris pagardina šalimais įsitaisiusias keptas daržoves.

© Aidos Januševičiūtės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 5 Tai neabejotinai viena geriausių virtuvių Kaune, siūlanti įvairius ir nevisad tradicinius patiekalus. Kartą čia užkandus, visas Taikos prospektas tampa kažkuo magiškai slystančiu stemple žemyn.

Aplinka: 5  Mediniai stalai, galimybė pietauti lauke, pakankamai šilta namų aplinka su knygų lentynomis neleis liūdėti net didžiausiam Grinčui. Žmonės čia paprastai jaukūs, bendraujantys ir savitai paprasti. Jūsų kuprinės gali būti ramios!

Aptarnavimas : 4  Aptarnavimas tiesiog nėra kažkokia išskirtinė ar „grojanti“ restorano dalis. Padavėjos gali padėti išsirinkti patiekalą, tačiau „Talutti“ nėra priverstas nelyg krišnaistas mokytojas itin auklėti ir „dresuoti“ jaunesniųjų, kaip kuo geriau parduoti/įkišti šventąją knygą. Tiesiog Talučio knyga gera pati savaime.

Verta apsilankyti: 5  Jei turite draugų iš užsienio, ar tiesiog nesugalvojate, kur nusivesti merginą po motelio (juokauju) užsukite čia ir, spėju, nenusivilsite.

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: