KaunoZinios.lt archyvo nuotr.

Tai buvo jaudinantis, netikėtas, be galo įdomus ir intriguojantis nuotykis.

Puikiai pasirodžiusi įvairiuose Europos didmiesčiuose, suintrigavusi romantiškai nusiteikusį žiūrovą kino teatruose dar rodomoje fantastinėje komedijoje „Laiko tiltas“ vakarienės visiškoje tamsoje pramoga atkeliavo į Kauną. Džiaugiuosi, kad nepraleidau progos pajusti kitokio valgymo ypatumus viename geriausių miesto restoranų. Visuomet žavi žmonės gyvenime ieškantys kažko nepaprasto, naujo, nepatirto. Dar puikiau kai šiomis paieškomis jie sugeba užkrėsti kitus.

Lietuvoje populerėjant kulinariniams šou, žaliavalgystei, maisto ruošimui žemoje temperatūroje žmonės nejučia ima įsiminti tam tikrus egzotiškesnius ingredientus, įmantresnius patiekalų receptus ar netgi išmoksta garsesnių virtuvės šefų pavardes. Tai geras ženklas liudijantis, kad galbūt praeityje tie laikai kai restoranų savininkai investuodavo į sienas, baldus, iškabas, atlikėjus – viską ką tik nori išskyrus virtuvę.

Prieš gerus trejetą metų girdėjau tokį gandą, kad vieno centrinėje miesto dalyje esančio restorano savininko draugas, garsus visoje Lietuvoje kulinaras, pasišovė paversti bičiulio valdomą įstaigą rojaus kampeliu. Tačiau mažiau nei po mėnesio išėjo pabrukęs uodegą skėsčiodamas rankomis, kad su tokiais produktais, kokie perkami ir tokiomis lėšomis, kurios skiriamos jų įsigijimui, nieko neįmanoma padaryti.

Panašu, kad tokie laikai mūsų mieste grimsta į nebūtį. Ir nors miesto centras bei senamiestis pilni žmonių, jie atveria savo pinigines vis apdairiau, o ir verslininkai įgavę daugiau patirties, pamatę kitų šalių situaciją supranta, kad pasikinkęs akiplėšišką gobšumą toli nenukeliausi.

Įvertinus visą tai, ką aukščiau minėjau, labai nudžiaugau sužinojęs, kad nuo šiandien restorane „Daugirdas“ kauniečiams ir miesto svečiams atsiveria nauja galimybė patirti smagų nuotykį niekuo nenusileidžiantį mieste prieš tai viešėjusiam „Dinner in the sky“ kulinariniam atrakcionui.

Pirmosios vakarienės tamsoje pradėjos organizuoti 1999 m. Ciuriche (Šveicarija). Iš čia tokių vakarienių idėja sparčiai populiarėjo tiek Europoje, tiek visame pasaulyje – vakarienės pradėtos organizuoti Paryžiuje, Maskvoje, Berlyne, Prahoje, Honkonge, Niujorke, Kalifornijoje. Dabar tokios vakarienes organizuojamos kone visuose didžiuosiuose Europos miestuose.

Specialų meniu vakarienei tamsoje kūrė restorano „Daugirdas“ gamybos vadovė TV šou ir daugelio kitų projektų dalyvė Janina Galubavičienė. Renginio metu restorano virtuvėje dirbo 4 virėjai, o vakarienės svečius aptarnavo 2 padavėjai su naktinio matymo akiniais. Ši pramoga vienam asmeniui kainuoja 75 Lt., porai – 149 Lt. Lankytojams patiekiami trys patiekalai: užkandis, karštas patiekalas ir desertas. Čia laukiami ir vegetarai, kuriems siūlomas specialus meniu.

Vakarienės metu, į visiškoje tamsoje paskendusią restorano salę pramogos dalyviai atlydimi padavėjo su naktinio matymo akiniais. Jie saugiai pasodinami prie staliukų ir tuomet prasideda tikrasis vakarienės aklinoje tamsoje iššūkis – kaip nieko nematant susirasti įrankius, lėkštę, taurę. Juokingiausia, kad net ir suradus įrankius tavo rūpesčiai nepasibaigia. Lėkštės labai didelės, tad rekomenduotina norint rasti maistą judėti iš dešinės lėkštės pusės į kairę. Bėda tame, kad labai sunku įsivaizduoti kiek maisto lieka lėkštėje ir ar jau pabaigei valgyti ar dar ne, tad tenka kaip reikiant pasitelkti išradingumą.

Viena iš smagiausių renginio sudedamųjų dalių be to, kad viskas vyksta tikrai aklinoje tamsoje, yra bandymas atspėti ką su kuo ir kaip paruoštą valgei. Negadinsiu jums malonumo pasakodamas kas buvo patiekta, tiesiog pasakysiu, kad paruošta viskas nepriekaištingai, o kai kurios skonių bei produktų darinimo kombinacijos maloniai stebino.

Taigi jeigu norite praskaidrinti savo kasdienybę ar padaryti staigmeną artimam žmogui, rinkitės nedvejodami. Nebent paniškai bijote uždarų patalpų ar tamsos.

Įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: