© Sandros Šliaužytės nuotr. / KaunoZinios.lt

2014 m. sausį Šilainiuose duris atvėrė kiek neįprasta kavinė. Išskirtinė ji dėl to, kad yra pakibusi ant Milikonių kalno šlaito. Šiuo metu kavinė talpina apie 50 žmonių, prisėsti galima viduje arba lauko terasoje, kur atsiveria puikus vaizdas į miesto panoramą. Terasa pastatyta ant 20 m. ilgio tiltelio, kuris pakibęs virš skardžio maždaug 12 m. aukštyje. Čia  pastatytas teleskopas, kuris bus skirtas lankytojų pramogai.

Vos įžengus į kavinę, mus pasitinka besišypsantis jaunatviškas personalas. Trečiadienio popietę žmonių pakankamai daug, o užsukus čia savaitgalio vakarą galima pamatyti nemažą šurmulį. Publika labai įvairi: nuo solidžių porelių iki grupės jaunuolių, užsukusių puodelio arbatos. Kadangi oras puikus, patogiai įsitaisome lauko terasoje, čia žmonių mažiau, vaizdas išties nuostabus. Gailiuosi, jog ne vakaras, įspūdis būtų daug geresnis. Kadangi vis dar vyksta lauko darbai, aplink zuja darbininkai, šiek tiek tenka pasėdėti triukšme, bet tai netrukdo pasimėgauti aplinka.

Netrukus prie mūsų prieina padavėja. Perverčiame meniu: nėra nieko išskirtino, tačiau tikrai yra iš ko pasirinkti, o ir kainos tikrai prieinamos. Įvairios tradicinės salotos, picos, kepsneliai, sriubos ir kiti patiekalai. Akys užkliūna už dienos pietų pasiūlymo, galima rinktis iš šių patiekalų: kepsnys su paprikomis, vištienos kepsnelis su voveraičių padažu, jautienos troškinys, taip pat pomidorinė sriuba arba šaltibarščiai. Visų karštų patiekalų kaina – 9,5 lt., šaltibarščiai – 4 lt., o pomidorinė sriuba – tik 3 lt. Taigi, su draugu nusprendžiame užsisakyti vištienos kepsnelius, bei paragauti abiejų siūlomų sriubų. Tiesa, dar užsisakau mėgstamos Latte kavos.

Ilgai savo pietų laukti nereikėjo. Pamačiusi sriubas, apsidžiaugiau, vaizdas buvo patrauklus akiai, pakankamai didelės lėkštės. Skonis taip pat nenuvylė, abi sriubos buvo sočios, artimos širdžiai, tarsi gamintos mamos. Kepsneliai nebuvo labai dideli, vaizdas pasirodė kiek niūresnis, bet iš tiesų buvo skanūs, taip pat priminė namuose gamintą maistą. Kava Latte buvo man įprasto patrauklaus skonio, praktiškai niekuo nesiskiria nuo siūlomos kavos kitose Kauno kavinėse. Suvalgiusi dienos pietų komplektą už 13,5 lt. ir išgėrusi puodelį gardžios kavos, jaučiausi labai soti ir patenkinta.

© Sandros Šliaužytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Tiesa, keletas smulkmenų šiek tiek nuvylė. Mano nuomone, kavinė turėtų daugiau dėmesio skirti stalo serviravimui ir atidžiau žiūrėti, ką deda ant jo. Įrankiai, kuriais valgėme, nebuvo tvarkingi ir pakankamai švarūs. Vienu momentu, norėjosi pasikviesti personalo darbuotoją ir parodyti, bet susilaikėme. Kitas dalykas, sukėlęs šiek tiek nepatogumų – atsiskaitymas grynaisiais lauko terasoje. Pinigams įdėti buvo atneštos atviros lėkštutės, kuriose nesaugu palikti pinigus dėl vėjo, todėl tenka laukti aptarnaujančio žmogaus. Tikimės, jog ateityje šie maži nesusipratimai bus geriau apgalvoti, nes vieta iš ties puiki. Manau, jog šioje vietoje apsilankysiu dar ne kartą.

Tai vieta, kur galima ramiai pavakaroti su draugais, ar, tiesiog, užsukti papietauti. Patogūs krėslai tiek viduje, tiek terasoje, greitas aptarnavimas, skanus ir pakankamai sotus maistas. Galbūt, interjeras ne pats didžiausias šios kavinės privalumas, trūksta įvairių detalių, tačiau visa kita tai atperka. Rekomenduoju tiems, kuriuos tenkina paprastas tradicinis meniu, nori pasėdėti jaukioje aplinkoje ir pasigrožėti nuostabia Kauno panorama.

© Sandros Šliaužytės nuotr. / KaunoZinios.lt

Maistas: 3 Nors pasirinkimas nėra itin didelis, bet mėgstantiems lietuvišką virtuvę turėtų patikti. Porcijos dydį įvertinti sunku, priklauso nuo to, ką pasirinksite. Reziume, manau, jog šioje vietoje galima sočiai ir skaniai pavalgyti už prieinamą kainą.

Aplinka: 4 Lauko terasoje vaizdas puikus, šiuo metu truputėlį nepatogumų kelia nebaigti kavinės remonto darbai. Viduje taip pat jauku, galbūt, norėtųsi kitokių interjero detalių, pavyzdžiui, naujų gėlių, kurios puošia stalus. Dabartinės atrodo tarsi dovanotos kaimynų, kuriems jos nebereikalingos. Turint omenyje, jog kavinė vis dar tvarkoma, nesinori kažko labai peikti.

Aptarnavimas: 4 Personalas pasitiko maloniai su šypsenomis veiduose, išlydint taip pat atsisveikino, nebuvo abejingi. Taip pat nebuvo įkyrūs, tačiau ko paprašėme, tą ir gavome.

Verta apsilankyti: 5 Apsilankyti siūlyčiau tiems, kurie ieško romantikos arba mėgsta paprastus lietuviškus patiekalus, nori pavalgyti sočiai ir nebrangiai. Siūlyčiau apsilankti vakare, kai mažomis švieselėmis nušvinta visa Kauno panorama.

Galutinis įvertinimas:

 

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: