© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Vokietijos policijos padalinys bei moterų teisių grupės apkaltino vyriausybę, jog šie stengiasi nuslėpti pranešimus apie pabėgėlių stovyklose vykstančius priekabiavimus, seksualinę prievartą bei išprievartavimus. Manoma, jog tokį vyriausybės sprendimą galėjo nulemti baimė dėl gresiančios nepalankios visuomenės reakcijos į atvykstančius pabėgėlius.

Vidaus reikalų ministras Thomas de Maiziere’as, kreipdamasis į Vokietijos gyventojus pranešė, jog šiuo metu internete yra skleidžiamas neapsakomas skaičius melagingų gandų, todėl  patariama, nepasiduoti masiniam visuomenės spaudimui nepasitikėti į šalį atvykstančiais šimtais tūkstančių migrantų.

Nepaisant to, policijos profesinės sąjungos vadovas Rainer Wendt’as teigia tikintis, jog Vokietijos federalinių žemių valdžios institucijos, atsakingos už pabėgėlių apgyvendinimą, vis dėlto stengėsi nuslėpti tokias problemas kaip priekabiavimą prie moterų pabėgėlių prieglaudose.

 „Suprantama, jog iš politinės pusės tokius dalykus norima užglaistyti“, – teigė R. Wendt’as naujienų agentūrai „Reuters“. Tačiau jis tiki, jog šios problemos ignoravimas atneš tik priešingus rezultatus. „Šiuo metu norima nuslėpti nemažai įvykių, tačiau tai visai neatspindi realybės.“ – pridūrė jis.

Stiprėjant visuomenės nuomonei apie pabėgėlių antplūdį, Vokietijos vyriausybė vis dažniau rodo susirūpinimą dėl ekstremistų grupių. Tokio pobūdžio grupės tik ir ieško galimybių kaip sukurstyti priešiškumą prieš migrantus, kurių dauguma yra musulmonai, įskaitant ir tuos, kurie bando pabėgti nuo pilietinio karo Sirijoje.

„Apie šią situaciją socialiniuose tinkluose masiškai sklinda neįtikėtinas kiekis gandų“, – spaudos konferencijos metu teigė Thomas de Maiziere’as.

“Šiuos gandus nuolatos tiria federalinės valdžios institucijos, tačiau dažniausiai išaiškėja, jog gandai buvo melagingi”, – teigė jis. “Tiesa, jog nemažai dalykų gali būti kritikuojami, tačiau nėra jokios priežasties visuotiniam pabėgėlių įtarinėjimui.“

Oficialių skaičių, kurie apimtų šią problemą, nėra, kadangi šalies vietinės valdžios institucijos laikinąjį prieglobstį pabėgėliams suteikia tokiose vietose kaip sporto halės bei tušti administraciniai pastatai.

Nepaisant to, R. Wendt’as teigia, jog vietinės valdžios vyriausybės, kurios turi atskirus vidaus reikalų ministrus, gaudavo ataskaitas iš policijos. „Šie žmonės visų pirma turėtų atkreipti dėmesį į visas turimas ataskaitas tam, kad iš tikrųjų sužinotų kas vyksta pabėgėlių stovyklose ir mūsų gatvėse naktį.“ – pridūrė jis.

Taip pat, pasak R. Wendt’o, apie nemažai tokių bylų išvis nebuvo pranešta, kadangi užpultos moterys retai išdrįsdavo pateikti skundus policijai ar vietiniams prokurorams.

Kaip bebūtų gaila, dėl aukos jaučiamos baimės bei gėdos, bylose dėl seksualinių nusikaltimų su šia problema susiduriama labai dažnai.

Vis dėlto, pasak labdaringos organizacijos „Paritaetischer Bund“ atstovės Barbaros Helfrich, kelios moterys išdrįso pateikti kaltinimus. „Mes turime keletą patikimų pareiškimų iš aukų apie užpuolimus bei seksualinį smurtą, taip pat konsultavimo grupes bei nevyriausybines organizacijas.“ – teigė.

Naujausiame bendrame laiške, buvo teigiama, jog keletas tariamų nusikaltimų buvo įvykdyti miesto prieglaudoje. Taip pat būta netgi keletas išprievartavimo, seksualinės prievartos atvejų bei pranešimų apie priverstinę prostituciją, kurie tik įrodo, jog šie incidentai nebuvo vienetiniai.

Kadangi, iš visų į šalį atvykstančių migrantų vyrai sudaro netgi 70%, nemažai įvairiausių šalies grupių pradėjo reikalauti, jog šalyje atsirastų prieglaudos, kur vyrai būtų atskirti nuo moterų ir būtų suteiktos saugios zonos moterims.

Mažiausiai 800,000 migrantų, ieškančių prieglobsčio, yra tikimas sulaukti Vokietijoje jau šiais metais.  Dėl šios priežasties kanclerės Angelos Merkel populiarumas tarp rinkėjų smarkiai sumažėjo, kadangi šie tiki, jog kanclerė per daug atlaidžiai žiūri į migrantų įsileidimą į šalį.

Vietinė valdžia neseniai patvirtino, jog šiais metais buvo susidurta su 8 seksualinio smurto atvejais pabėgėlių stovyklose.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: