Kino filmo "The Wolf of Wall Street" kadras

Naujausias Martin`o Scorese`es kūrinys „Volstryto vilkas“ (angl. The wolf of Wall Street) pasakoja tikrą Jordon`o Belfort`o (akt. Leonardo Dicaprio) gyvenimo istoriją.

Tai istorija apie jauną Volstryto vertybinių popierių maklerį, apie jo pakilimus bei nuosmukius, ir apie nepavykusią amerikietišką svajonę.

Siužetas

Jordon`as Belfort`as savo pirmąjį darbą Volstryte gavo būdamas 21-nerių metų. Tuometinis jo vadovas Mark`as Hanna`as (Matthew McConaughey) Volstryto naujokui atskleidė paslaptį kaip išsilaikyti bei tapti sėkmingu šiame aršiame bei konkurencingame finansų pasaulyje. Trumpoje, bet nuostabiai suvaidintoje scenoje Matthew McConaughey, visus nuopelnus už sėkmę Volstryte atiduoda narkotikams, seksui bei alkoholiui.

Vos pradėjęs dirbti Volstryte jaunasis Belfort`as iškarto įsimyli savo darbą ir šis jam puikiai sekasi. Pagaliau įgijęs licenziją dirbti su vertybiniais popieriais Belfort`as svajoja apie greitą praturtėjimą. Tačiau po skandalingai pagarsėjusio „juodojo pirmadienio“ 1987 metais, kuomet staigiai nuvertėjo viso pasaulio biržos akcijos, Jordon`as Belfortas netenka darbo. Netrukus jo pirmoji žmona jį įkalba įsidarbinti kompanijoje, kuri pardavinėja mažos vertės akcijas, o pelnas už kiekvieną parduotą akciją siekia net 50%. Jau turintis darbo Volstryte patirties Belfort`as iš karto tampa mažos įmonės žvaigžde parduodamas daugiausiai akcijų ir susikraudamas didžiausią pelną.

Kino filmo “The Wolf of Wall Street” kadras

Belfortas, per kelerius metus be jokios sąžinės graužaties, sukčiaudamas susikrovė pavydėtinus turtus. Jo įmonė, išsiplėtė nuo 25 darbuotojų iki Volstryto imperijos su šimtais darbuotojų. Pinigų jaunasis makleris turėjo tiek, jog tikrąją to žodžio prasme nežinojo ką su jais veikti. Didžiąją jų dalį išleisdavo nerūpestingam gyvenimo būdui.  Besaikis narkotikų vartojimas, prabangūs vakarėliai, jachtos, alkoholis, moterys ir dar daugiau narkotiku, toks buvo Volstyrto vilko gyvenimas iki kol jo veikla nesusidomėjo FTB agentai.

Nepriekaištinga Leonardo Dicaprio vaidyba

Leonardo Dicaprio savo rolę atliko tiesiog stulbinančiai, tai vienas iš geriausiai jo iki šiol suvaidintų vaidmenų.  Atsipalaidavęs, komiškas, ekstravagantiškas bei charizmatiškasis Leonardo DiCaprio juostoje atlieka ne tik pagrindinį vaidmenį, bet yra dar ir istorijos pasakotojas. Pagal kiekvieno skonį Belfort`as gali būti ir herojus ir blogiukas, jūsų teisė rinktis.

Jordon`as Belfort`as kaip asmenybė turėtų kelti pasibaisėjimą dėl jo amoralumo, besaikio narkotikų vartojimo neištikimybės savo žmonoms bei smurto. Visgi genialios Leonardo DiCaprio vaidybos ir scenarijaus autoriaus Terence Winter`io, kuris sukūrė įdomų personažą, dėka Jordona`as Belfordas tampa žavingas, iki ašarų juokingas, bei įtraukiantis personažas, kuris tau ima rūpėti ir nepaisant jo visų priklausomybių, bei amoralaus elgesio nori, kad jam pasisektų.

Kino filmo “The Wolf of Wall Street” kadras

Nuo pirmos iki paskutinės filmo minutės, patiki Leonardo vaidyba. Jo fenomenalūs monologai apie gyvenimo prasmę, pinigus sėkmę bei godumą, kuriais Belfort`as motyvuodavo savo darbuotojus įtraukiantys, įtikinami, ir žinoma juokingi kaip ir visas filmas.

Filmo elementai

Martin`as Scorsese būdamas 71 vienerių metų, dar kartą įrodė, kad jam netrūksta nei energijos nei idėjų, sukurti juosta kuri tiesiog pulsuoja energija, puikiu humoru, įdomiais veikėjais, bei nenuobodžiu siužetu. Nuo nepriekaištingai parinktų aktorių, puikiai tinkančio garso takelio (kurį kūrę „Žiedų valdovo“ garso takelio kūrėjai), šokinėjančių filmo scenų, sudarančių įspūdį jog pats esi apsvaigęs. Martin`as Scorsese atliko išties vertą dėmesio darbą.

„Volstryto vilkas“- tai jau penktasis legendinio Martino Scorseses ir Leonardo Dicaprio bendras darbas. Juodojo humoro komedija su nedideliu dramos prieskoniu, pretenduoja net į penkis prestižinius Oskaro apdovanojimus. O Leonardo Dicaprio už vaidmenį šioje juostoje jau laimėjo Auksinio gaublio apdovanojimą. Aktorius geriau žinomas kaip dramų bei veiksmo filmų herojus priimdamasAuksinio gaublio apdovanojimą sakė, jog niekada nemanė, laimėsiąs apdovanojimą už vaidmenį komedijos kategorijoje.

Verdiktas 8/10

Reikia pripažinti, jog šis filmas išties ne kiekvieno skoniui, vieniem jis gali pasirodyti, per ilgas, vulgarus, išaukštinantis žalingus įpročius bei laisvą gyvenimo būdą, tačiau filmas įtraukia, suteikia adrenalino ir nei minutei nepraranda savo energijos užtaiso. Galbūt šis filmas jus nieko neišmokys, neprivers susimastyti, tačiau trys valandos juoko bei nuostabios Leonardo Dicaprio vaidybos neturėtų prailgti.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: