KaunoZInios.lt archyvo nuotr.

Paryžiuje leidžiamam satyriniam žurnalui “Charlie Hebdo”, sausio mėnesį tapusiam islamistų surengtų šaudynių taikiniu, šį pavasarį bus pagerbtas per iškilmingą PEN Amerikos centro apdovanojimų teikimo ceremoniją.

Kūrėjų teisę ir žmogaus teises ginanti organizacija trečiadienį pranešė, kad “Charlie Hebdo” bus įteiktas PEN bei Toni ir James’o Goodale’ų (Toni ir Džeimso Gudeilų) Išraiškos laisvės drąsos apdovanojimas (Freedom of Expression Courage Award). Jį atsiims kino kritikas Jeanas-Baptiste’as Thoret (Žanas Batistas Torė), atvykęs į žurnalo redakciją iškart po to, kai joje buvo nušauti aštuoni jo kolegos.

Manhatane gegužės 5 dieną įvyksiančiame iškilmingame renginyje PEN ir Alleno (Aleno) fondo literatūrinė premija bus įteikta dramaturgui Tomui Stoppardui, o leidyklos “Penguin Random House” vadovas Markus Dohle (Markus Dolė) bus pagerbtas “už vadovaujamą vaidmenį pasaulio literatūrinėje bendruomenėje”.

Anksčiau PEN premijos laureatais yra tapę tokie rašytojai kaip Toni Morrison (Toni Morison), Philipas Rothas (Filipas Rotas) ir Salmanas Rushdie (Salmanas Rašdis).

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: