© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Baltarusija neprisideda prie Rusijos paskelbto embargo Europos Sąjungos valstybėms ir nori su Lietuva intensyviau prekiauti pienu ir jautiena.

Žemės ūkio ministrė Virginija Baltraitienė Baltarusijoje su šios šalies kolega Leonidu Zajacu aptarė glaudesnio bendradarbiavimo ir dvišalės prekybos žemės ūkio ir maisto produktais suaktyvinimo galimybes.

“Baltarusija pasirengusi su mumis bendradarbiauti. Baltarusijos žemės ūkio ir maisto ministras Leonidas Zajacas sakė, kad Rusijos embargo ir jiems buvo tam tikras šokas, kita vertus, tai suteikė naujų ekonomikos vystymo galimybių. Juos domina lietuviški žemės ūkio ir maisto produktai, ypač žaliavinis pienas ir jautiena, taip pat jie norėtų su Lietuva kurti bendras įmones”, – pranešime teigė V.Baltraitienė.

Pasak ministerijos, pernai žemės ūkio ir maisto prekių eksportas į Baltarusiją sudarė 180 mln. eurų (621,54 mln. litų) – 3,8 proc. viso žemės ūkio ir maisto produktų eksporto. Eksporto struktūroje pagal šalis Baltarusija buvo 8 vietoje iš 134 eksporto partnerių.

Maskva, keršydama už Vakarų sankcijas dėl jos numanomos paramos Ukrainos separatistams bei Krymo aneksijos, rugpjūčio 7-ąją paskelbė vienerių metų embargą daugumai maisto produktų iš ES, JAV ir jas palaikančių valstybių. Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka pareiškė, kad nepalaikys Rusijos sankcijų.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: