© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Elektros jungčių su Lenkija ir Švedija statybos pradžios oficialius renginius už 121 tūkst. litų rengs renginių organizavimo bendrovė Anoniminių darboholikų klubas.

Bendrovė laimėjo Lietuvos elektros perdavimo sistemos operatorės “Litgrid” skelbtą svarbių Lietuvai strateginių projektų statybos pradžios renginių organizavimo paslaugų konkursą, praneša “Valstybės žinios”.

Už elektros jungties į Švediją “NordBalt” darbų pradžios renginių organizavimą bendrovei bus sumokėta 58,1 tūkst. litų, už elektros jungties į Lenkiją “LitPol Link” – 62,9 tūkst. litų.

Nurodoma, kad 90 proc. paslaugų bendrovė ketina perleisti subrangovams.

“NordBalt” ir “LitpolLink” darbų pradžios renginius organizuoti taip pat norėjo bendrovės “MIG marketingo idėjų generatorius”, Projektų vadybos institutas ir viešoji įstaiga “Kongreslita”. Konkurso nugalėtojas buvo pasirinktas pagal ekonomiškai naudingiausio pasiūlymo kriterijų.

Planuojama, jog oficiali jungties į Lenkiją statybos ceremonija vyks gegužės antrąją savaitę, į Švediją – liepos antrąją savaitę. Numatoma, kad “NordBalt” darbų pradžios renginys vyks Klaipėdoje, “LitPol Link” – Alytuje. Anot “Litgrid”, tikslios datos paaiškės, pasirašius sutartis su organizatoriais.

1,9 mlrd. litų vertės 700 MW (megavatų) galios “NordBalt” jungtis iki 2015 metų gruodžio tiesiama per Baltijos jūrą, jos kabelį gamina ir sumontuos Švedijos energetikos ir automatikos technologijų bendrovė ABB.

Pirmoji 500 MW (megavatų) galios “LitPol Link” jungtis bus pastatyta iki 2015 metų, jos vertė Lietuvoje siekia 485 mln. litų. ABB už 288 mln. litų rekonstruos Alytaus transformatorių pastotę, o liniją statys įmonė “A.Žilinskio ir Ko”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: