(c) Stock.xchng archyvo nuotr.

Nuo piko laikotarpio, kai namai kainavo daugiausia, siūlomos namų kainos Kaune yra nukritusios apie 25 proc. Namai Kaune buvo brangiausi prieš dvejus metus.

Šiuo metu ieškantieji nusipirkti namą Kaune gali rinktis iš beveik 600 pasiūlymų didžiausiame NT portale Aruodas.lt publikuojamų skelbimų apie parduodamus namus. Ėmus kristi NT kainoms, padaugėjo norinčiųjų parduoti savo namą, kol kaina dar labiau nesumažėjo. Palyginus su laikotarpiu, kai namų kainos buvo didžiausios, skelbimų apie namus Kaune atsirado beveik tris kartus daugiau nei piko metu.

Pagal skelbimuose nurodomų kainų statistiką pardavėjai kartais sumažina kainą ir pritaiko nuolaidą. Pastebėta, kad paskutinį mėnesį Kaune parduodamų namų kainos buvo mažinamos vidutiniškai apie 8 proc.

Pateikiami vidutiniai skelbimuose siūlomi namų įkainiai, neatsižvelgiant į tikslesnę namo vietą mieste, įrengimo kokybę, statybos metus ir kt. Kaune už namą su daline apdaila reikėtų mokėti apie 2200 Lt/kv.m, o pilnai įrengtas kainuotų vidutiniškai 3800 Lt/kv.m.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: