Pigu.lt archyvo nuotr.

Lenkijos privataus kapitalo investicijų bendrovės “MCI Management” valdoma Baltijos šalių elektroninės prekybos bendrovė “Pigu” per ateinančius šešerius metus pardavimus planuoja padidinti daugiau kaip 5 kartus iki 254 mln. eurų.

“Planuojame didinti mus priklausančią rinkos dalį, taip pat prognozuojame, kad kasmet rinka augs maždaug po 15 procentų. Internetinės prekybos rinkos potencialas ir toliau bus didelis”, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje sakė “Pigu” vadovas Dainius Liulys.

Anot jo, šiuo metu “Pigu” užima apie 33 proc. Lietuvos internetinės prekybos rinkos, kurios bendros pajamos šiemet turėtų pasiekti 177 mln. eurų. “Pigu” vadovas prognozavo, kad po šešerių metų šalies elektroninės prekybos rinkos pajamos sieks maždaug 299 mln. eurų.

D.Liulio teigimu, planuojama investuoti ir į sandėlių ploto didinimą – jį per šešerius metus ketinama padidinti nuo dabartinių 8 tūkst. iki 30 tūkst. kvadratinių metrų. Investicijos į sandėlių plėtrą turėtų siekti apie 2-3 mln. eurų.

“Logistinė dalis, į kurią mes dabar investuojame, yra skirta ateičiai, kad galėtume aptarnauti visus mūsų klientų poreikius. Mes norime turėti centrinį sandėlį Lietuvoje ir po vieną mažesnį regioninį sandėlį Latvijoje ir Estijoje”, – tvirtino D.Liulys.

“Pigu” valdybos narys, MCI investicijų partneris Maciejus Kowalskis (Macejus Kovalskis) teigė, kad Lenkijos bendrovė šiuo metu papildomai investuoti į “Pigu” plėtrą neketina, tačiau dalinsis turima patirtimi ir ekspertais.

“Mums patiko kompanija, mums patiko jos galimybės ir todėl mes investavome. Tikime, kad internetas yra vieta, kur reikia būti. Mes atnešame į “Pigu” savo patirtį ir ekspertus iš kitų mūsų kompanijų. Ši bendrovė tikrai gerai diversifikuota”, – spaudos konferencijoje sakė M.Kowalskis.

Vis dėlto jis neatmetė galimybės, kad ateityje MCIsavo investicijas gali padidinti.

“Iš esmės, aš manau, kad “Pigu” turi tinkamus resursus. Tačiau MCI fondas turi maždaug 200 mln. eurų laisvų pinigų ir jeigu Dainius (Liulys – BNS) mums pasakys, kad turime kažkokią galimybę sėkmingai investuoti, mes investuosime”, – tvirtino M.Kowalskis.

“MCI Management” valdomas fondas “MCI.PrivateVentures 1.0” liepos pabaigoje už neskelbiamą sumą iš vieno didžiausių Lietuvoje restoranų ir kavinių tinklų “Čili” įkūrėjo, verslininko Tado Karoso šeimos įsigijo 51 proc. “Pigu” akcijų. Likusią dalį įmonės akcijų valdo Donato Karoso bendrovė “Kokybės kubas”.

“Pigu” pernai gavo 43,2 mln. eurų konsoliduotų pajamų – 37,8 proc. daugiau nei 2013 metais (31,347 mln. eurų). Įmonė pernai patyrė 141,6 tūkst. eurų konsoliduotų grynųjų nuostolių, tuo tarpu 2013 metaios buvo uždirbusi 517,8 tūkst. eurų konsoliduoto grynojo pelno.

Baltijos šalyse “Pigu” turi apie 1 mln. registruotų vartotojų, grupei priklauso internetinės parduotuvės Pigu.lt Lietuvoje, 220.lv Latvijoje ir Kaup24.ee Estijoje.

Rekomenduojame

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.
 
Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: