© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Seimas spręs, ar Turizmo departamentui ir toliau leisti kontroliuoti šalyje veikiančius kelionių organizatorius, nes nuo lapkričio 1-osios įsigaliojančiuose Turizmo įstatymo pakeitimuose šios funkcijos nebėra.

Parlamentarai antradienį po pateikimo priėmė svarstyti tai numatančias Turizmo įstatymo pataisas, kurias paskatino tūkstantį klientų apgavusius kelionių organizatorės “Go Planet Travel” žlugimas.

“Tai galės būti tiek finansinė, tiek ekonominė kontrolė, pradedant nuo finansiniųataskaitų priėmimo. Kokia kontrolė bus, spręs pats departamentas. Valstybės kontrolė jiems (departamentui – BNS) išaiškins, kaip tai daryti”, – Seime teigė Audito komiteto pirmininkė “tvarkietė” Jolita Vaickienė.

Pasak jos, įstatymas Turizmo departamentui iki šiol yra pavedęs kontroliuoti turizmo rinką, tačiau dėl vadovybės nekompetencijos tai nebuvo daroma.

“Jie išsibraukė (iš įstatymo – BNS) tą funkciją, nes teigė nelabai žiną, kaip tą kontrolę vykdyti ir šių metų gegužę Seimas priėmė tokias Turizmo įstatymo pataisas – kažkaip lengva ranka į jas pasižiūrėjome – ir nuo lapkričio 1-osios jos (kontrolės funkcijos – BNS) nebelieka. Ir mes dėl to siūlome grąžinti tą funkciją”, – BNSaiškino J.Vaickienė.

Ji pareiškė, kad nauja departamento vadovybė nustatys kontrolės ir griežtesnės priežiūros tvarką.

“Tikimės, kad ateis žmonės, kurie gebės tą dalyką padaryti”, – teigė Audito komiteto vadovė.

Apie nepakankamą turizmo paslaugų rinkos kontrolę Valstybės kontrolė Seimo Audito komitetą informavo vasarą, kai buvo svarstomos “Go Planet Travel” bankroto aplinkybės.

Valstybės kontrolierės pavaduotoja Nijolė Mickuvienė tuomet parlamentarams teigė, kad kelionių ir turizmo rinkoje klientai nukenčia labiau nei kitur, nes įmonių bankrotas įvyksta labai pavėluotai. Anot jos, departamento veiklos planuose nebuvo nė vienos priemonės, skirtos kelionių organizatorių veiklos stebėsenai ir kontrolei.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro Ikiteisminio tyrimo valdyba tiria galimą sukčiavimą, “Go Planet Travel” nusikalstamą bankrotą bei dokumentų suklastojimą.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: