© Wikimedia Commons archyvo nuotr.

Skolinimasis Lietuvoje neatsigauna, nes užsidarius Rusijai įmonės užtruko beieškodamos naujų rinkų, sako SEB valdybos pirmininkas Maremas Wallenbergas.

“Tai yra labiau susiję su išaugusiu neapibrėžtumu, kur investuoti, kaip plėsti verslą. Negalėčiau tiksliai atsakyti, kodėl jūsų šalyje tas skolinimas neatsigauna, bet manyčiau, kad tai yra susiję ir su tuo, kad jūsų įmonės yra priklausomos nuo eksporto, o užsiveriant vienoms rinkoms surasti naujoms reikia laiko. Ir, žinoma, investuoti prieš tai, kai nėra aišku, ar bus prekes kur parduoti, yra rizikinga”, – interviu “Verslo žinioms” teigė M.Wallenbergas, paklaustas, kodėl įmonių skolinimasis Lietuvoje neatsigauna.

Pasak SEB valdybos pirmininko, verslas keliasi į elektroninę erdvę, dėl išaugusio neapibrėžtumo įmonės neinvestuoja tiek, kiek galėtų šiame pasaulio taške: “Kai kuriose pramonės šakose, į kurias mes tradiciškai investuojame, kaip popieriaus ir celiuliozės pramonė, automobilių, metalo ar buitinės technikos bendrovės, šiuo metu neišnaudoja savo pajėgumo”.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: