Kadras iš animacinio filmo „Karališka drąsa“

Animacinių filmų kompanija „Disney“  patobulino „Pixar“ fantastinės pasakos „Karališka drąsa“ princesės Meridos atvaizdą, padarydama jį labiau atitinkančiu patrauklios merginos stereotipą. Gautas rezultatas sukėlė tikrą audrą tarp animacinio filmo gerbėjų, tačiau nepaisant protestų, „Disney“ kompanija nepersigalvojo ir nutarė papildyti princesių kolekciją dar viena gražuole.

„Pixar “– kompiuterinės animacijos studija, 2012 m. sukūrė animacinį filmą „Karališka drąsa“.  Šio filmo pagrindinė herojė raudonplaukė, užsispyrusi Škotijos princesė Merida. Neseniai šį personažą panoro patobulinti „Disney“ animacijos kūrėjai, kadangi sugalvojo įtraukti Meridą į kompanijos princesių kolekciją.

Patobulintas princesės atvaizdas bus demonstruojamas ant vaikiškų kuprinių ir pižamų. Kaip tikina „Disney“  atstovai, klientai galės įsigyti prekes ir su originaliais  Meridos atvaizdais, kadangi pastarieji piktinosi sukurtu naujuoju princesės įvaizdžiu.

Princesė Merida prieš ir po patobulinimo

Dar prieš atsirandant šioms prekėms, žmonės pamatę „Disney“ animatorių patobulintą Meridos  atvaizdą, labai pasipiktino. Princesė eskizuose atrodė daug vyresnė, lieknesniu juosmeniu, su gilia iškirpte, padažytomis akimis –  visiškai kitaip negu filme „Karališka drąsa“. Daugiau nei 200,000 gerbėjų pasirašė internetinę peticiją, kreipdamiesi į animacijos studiją, kad  jie sugražintų ankstesnius herojės bruožus. Princesės atvaizdo pasikeitimą neigiamai įvertino ir tikroji Meridos kūrėja – Brenda Champan.  Jos teigimu, ši princesė yra kitokia nei visos kitos: „ Tai pasibaisėtina! Merida buvo sukurta tam, kad panaikintų tą šabloną – suteiktų jaunoms mergaitėms geresnį, stipresnį vaidmens modelį, tikrąją vertę, juk nepakanka turėti tik dailų veidelį ir laukti meilės nuotykių“.

JAV komikas Jon Stewart laidoje “The Daily Show” pasišaipė iš bandymų seksualizuoti princesės įvaizdį.

Nepaisant kritikos, „Disney“ atstovas teigia, kad personažo eskizas yra vienkartinis: „Iliustracijų kūrėjai naudojosi Meridos oficialiu socialiniu tinklalapiu, kuriame visada buvo demonstruojami jos atvaizdai iš filmo ištraukų. Mes kaip įprastai savo personažams naudojame kitokį piešimo stilių ir šis Meridos įvaizdžio pakeitimas buvo tik bandymas, dar geriau įamžinti jos ypatingą karūnavimo ceremoniją“.  Piešiniuose Merida bus vaizduojama nusilenkusi ir laikanti strėlę, toks bus šios princesės prekinis atvaizdas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: