Televizijos kanalo "Show time" nuotr.

„Begėdis“ („Shameless“) – serialas 2011 metais, pradėtas rodyti „Showtime“ televizijos.

Didžiosios Britanijos serialo tokiu pačiu pavadinimu adaptacija savyje talpina daug: kartais tikriausią nuoširdumą, kartais šokiruojančią realybę, dažnai tiesiog žiaurią kasdienybę, visada brolišką ištikimybę ir pasiaukojimą, bet svarbiausia – viską su sarkazmo ir ironijos prieskoniu. Ieškantiems nenupudruotos kasdienybės, pavargusiems nuo banalios tobulybės ir turintiems šiek tiek juodo atspalvio humoro jausmą.

Apie ką arba susipažinkime su Galagerių šeimyna

Asociali šeimynėlė sudaryta iš alkoholiko tėvo Frenko (William H. Macey), ir jo šešių vaikų: protingo, bet visada į bėdą įsiveliančio sūnaus Filipo/ Lip’o (Jeremy Alen White), jo homoseksualaus brolio Iano (Cameron Monoghan), sadomazochistinių polinkių turinčio Karlo (Ethan Cuthosky), protinguolės, viską žinančios ir tikrai per brandžios savo amžiui Debės (Emma Kenny), mažiausiojo brolio, kurio depresija serganti, narkomanė mama susilaukė su juodaodžiu ­– Liamo, ir vyriausiosios dukters, kuri tėvui rūpinantis tik savimi laiko visus keturis namų kampus – Fionos (Emmy Rossum).

Ir čia tik paviršutiniškas reziume, galbūt išgąsdinantis tuos, kuriems, teisinantis bereikalingų neigiamų emocijų nereikiamybe, tokių dalykų, tiesiog paprasčiau nematyti. Seksas, narkotikai, smurtas nėra rodomi dėl pramogos ar auditorijos patenkinimo, visi tie dalykai vietoje ir laiku įliustruoja istorijos veikėjų gyvenimus, emocijas ir charakterius aplinkybėse, kuriose jie atsiduria.

Televizijos kanalo “Show time” nuotr.

Seriale vaizduojamas kasdienis tokios, disfunkcinės šeimos gyvenimas: nuo to kaip kiekvienas šeimos narys (žinoma, išskyrus Frenką) prisideda prie sąskaitų apmokėjimo, iki beprotiškų kuriozų, į kuriuos įsivelia vaikai, stegdamiesi išgyventi. Dažnai iki absurdo beviltiškose situacijose, veikdami kaip gerai treniruota komanda, Galageriai visada randa būdą išsisukti.

Pirmoji serialo serija susilaukė beveik milijoninės žiūrovų auditorijos. Teigiamų vertinimų negailėjo ir kritikai: „Begėdis“ puikus, nuo pirmos akimirkos užburiantis serialas. Kol jis išliks ištikimas savo pradinei versijai, tikrai bus žiūrimas“, – teigė Tim Goodman iš „The Hollywood reporter“.

Verdiktas 9/10

Visko gyvenime mačiusiems – realistiška istorija, su tokiu gyvenimu nesusidūrusiems – pramoginė egzotika, pagardinta pakankamai gilia potekste, bet visiems, be išimties – įtaigiais dialogais, nesusipratimais, meile, ištikimybe ir išdavyste pripildytos 60 minučių. Ar tai, kad skaudžios problemos seriale dažnai priverčia nusijuokti yra pigus auditorijų pamaloninimas – nežinia, kitavertus, serialas vienaip ar kitaip yra pramoginio turinio produktas, ir šiuo atveju tikrai kokybiškas.

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: