Vasarą, kuomet nuolat tautą kiršinantis Andrius Užkalnis susipakuoja masyvius angliškus lagaminus ir patraukia su šeima į Nidą, Neringa Venskienė sukandus dantis krausto daiktus iš teisėjos kabineto į štanginę, kur nenuilsdama pumpuoja raumenis rudenio Seimo rinkimams, Petras Gražulis nevaržomas kamerų ir įkyrių žurnalistų pagaliau atsideda savo slaptiems potraukiams, visos populiariausios televizijų laidos neturėdamos ką veikti išeina atostogų, o TV ekranai tarsi nekaltos mergelės krauju patvinsta užsienyje pirktais slaptos kameros vaizdeliais, su intarpuose įmontuotais trečiarūšiais protiškai neįgaliais lietuviais vedėjais, milijardą pirmą kartą rodomu „Volkeriu Teksaso reindžeriu“ bei beviltiškai pasenusiai iš sąvartynų septintam gyvenimui prikeltais praeitame tūkstantmetyje populiariais koviniais veiksmo filmais, pats metas pasižvalgyti po vakaruose sukurtus serialus, kurie savo neįtikėtina kokybe ir filmavimo kaštais toli toli perspjauna ne vieną plačiai išreklamuotą naujausią Holivudo blokbasterį. Pradėkim nuo istorinio HBO serialo „The Borgias“.

Greičiausiai viena ausimi esate girdėję apie įvairiems ištvirkimams neabejingą ir į niekšybes linkusį Roderiką Bordžiją dar žinomą kaip Aleksandras VI, Romos popiežius, ėjęs šias pareigas nuo 1492 iki 1503 m. O ar žinojote, kad jis turėdamas gausą nesantuokinių vaikų savo sūnų Čezarę Bordžiją paskyrė Valensijos vyskupu, kardinolu, o kitam sūnui Chuanui Bordžijai atidavė Popiežiaus sričiai priklausiusią Benevento kunigaikštystę ir paskyrė jį popiežiaus armijos vadu? Dar šis popiežius turėjo įstabaus grožio dukterį Lukreciją, kurią tekino už ko tik panorėjęs, ne vieną kartą prispyrus politinei ar financinei būtinybei, ilgametę sugyventinę Vannozza dei Cattani, gausybę meilužių, tarp jų ir Giulią Farnese, žinomą kaip Julija Gražioji, kuriai taip pat buvo neištikimas. Aleksandro VI polinkis pramogoms ir malonumams nežinojo ribų. Romos gatvėse siautėjant nusikalstamumui ir skurdui, jis nepailsdamas šėlo prabangiausiose puotose, kaukių baliuose ir šokių vakarėliuose – visa tai, savaime suprantama, apmokėdamas iš Bažnyčios iždo. Norėtumėte tai pamatyti savo akimis? HBO serialas „The Borgias“ suteikia jums šią galimybę. Pasinersite į kelionę laiku, kur viskas pateikta taip kerinčiai įtikinamai, kad atrodo juntate kvapus.

JAV mokama kabelinė televizija HBO iš kitų rinkos žaidėjų išsiskiria itin aukšta produkcijos kokybe bei lėšomis, kurios investuojamos norimam rezultatui pasiekti. „The Borgias“ nėra išimtis. Viskas pradedant kostiumais, dekoracijomis, siužetu bei pasakojimo tempu išpildyta nepriekaištingai. Aktoriai vaidina tiesiog stulbinančiai. Aleksandro VI vaidmenį atliekantis Jeremy Ironsas man buvo absoliutus atradimas, niekuomet nemėgau šio aktoriaus, gal būt todėl, kad vaidindavo itin teigiamus personažus, o niekšo kailyje jis nardo tarsi ryklys vandenyne. Tiesiog niekaip negali sustoti žavėtis. Dar labai smagu, kad seriale reikšmingą vaidmenį atlieka mūsuose ne itin žinoma lietuvių kilmės aktorė Rūta Gedmintas, vaidinanti popiežiaus sūnaus Čezarės Bordžijos mylimąją. Šiuo metu yra parodyti du serialo sezonai po dešimt serijų. Netrukus visa kūrybinė grupė kelsis į Vengriją filmuoti trečiąjį. Taigi įvertinimas.

Originalumas: yra pastatyta serialų apie valdžią, bažnyčią, ištvirkėlius ir niekšus. Šis turi viską viename. (5)

Siužetas: istorinis, gal būt todėl toks autentiškas, nenuspėjamas, gyvenimuose ir kronikose pasitaikęs tik kartą. (5)

Vaidyba: puiki, verta pamatyti, ypač smagu žiūrėti gausą naujų, niekad anksčiau nematytų aktorių. (5)

Atmosfera: tiesiog vedžioja už nosies ir kutena kojų padus, būtina pajusti. (5)

Pasitenkinimas reginiu: kai imi suprasti, kad sezonas artėja prie pabaigos nejučia imi maldauti, kad tai niekuomet nesibaigtų. (5)

Galutinis įvertinimas:

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: