amazon.co.uk archyvo nuotr.

Electric Six – šešetas iš Detroito, JAV. Nors grupė nėra susilaukusi didžiulės komercinės sėkmės, jų dainas „Gay Bar“ bei „Danger! High Voltage“ klauso milijonai visame pasaulyje.

Nuo 1996 metų gyvuojančią grupę sudaro Dick Valentine (vokalas), Tait Nucleus? (klavišiniai), Johnny Na$hinal (gitara), Da Ve (gitara) bei Percussion World (būgnai). Nors dažnai priskiriami alternatyviojo roko judėjimui, Electric Six neriboja savęs vienu žanru – jų muzikoje galima rasti ir New Wave, ir hard roko, ir dance-punk motyvų. Electric Six laikomi komedijinio roko grupe: dainų žodžiuose dažnai vyrauja hiperseksualumo, perdėto vyriškumo, greito maisto temos, bet Dick Valentine yra pareiškęs, kad 90% jų dainų yra absoliučiai apie nieką.

Grupės pradžia ir „Danger! High Voltage“

Grupę, pradžioje pasivadinusią The Wildbunch, 1996 metais įkūrė Tyler Spencer, labiau žinomas savo pseudonimu Dick Valentine. Kartu su klavišininku Tait Nucleus? (tikras vardas – Christopher Tait) jie yra vieninteliai du nariai, grojantys nuo grupės pradžios iki dabar. Dešimto dešimtmečio pabaigoje Electric Six daugiausiai koncertavo savo gimtajame mieste Detroite, kol vokalistas Dick Valentine išvyko į Los Andželą, kuriame subūrė naują grupę pavadinimu The Dirty Shame. Vieninteliame trumpai gyvavusios grupės albume nuskambėjo daina „Danger! High Voltage“. Kai The Wildbunch atsikūrė 2000-aisais, jie buvo priversti pakeisti savo pavadinimą dėl to paties vardo devintajame dešimtmetyje aktyvaus britų trip-hop kolektyvo. Pasivadinę Electric Six, vaikinai įrašė naują „Danger! High Voltage“ versiją, kurią išleido 2002-aisiais.

Fanai greitai pradėjo spėlioti, kad pagalbinius vokalus įdainavo The White Stripes lyderis Jack White. Electric Six šiuos gandus greitai paneigė ir papasakojo, kad buvo surengtas konkursas, kuriame dalyvavo vienintelis fanas vardu John S O’Leary, laimėjęs galimybę dainuoti grupės albume. Nepaisant šio pareiškimo, gerbėjai mano, kad tai tik dar vienas grupės juokas ir vis dar spekuliuoja, kad po O’Leary vardu slepiasi White’as.

Gay Bar

2000-ųjų pradžia buvo puikus laikas komedijinio roko grupėms – tą rodė tokių grupių kaip Tenacious D ir Bloodhound Gang populiarumas. Kai Electric Six pasirodė su savo 2003-ųjų metų singlu „Gay Bar“, dar juokingesniu ir absurdiškesniu, nei ankstesnysis „Danger! High Voltage“, grupė pradėjo vis aukščiau kilti populiarumo laiptais. Nors komercinė sėkmė labiau pradėjo reikštis Didžiojoje Britanijoje, kur singlas užėmė 5-ąją vietą bei žurnalo „Kerrang!“ buvo nominuotas geriausiu metu singlu, „Gay Bar“ klausoma visame pasaulyje ir šiuo metu turi virš 30 milijonų YouTube peržiūrų – tai labiausiai klausoma Electric Six daina, peržiūromis net tris kartus lenkianti pirmąjį grupės singlą.

Nemažai prie singlo sėkmės prisidėjo ir įsimintinas muzikinis klipas su grupės lyderiu Dick Valentine ir keliais aktoriais, apsirengusiais kaip JAV prezidentas Abrahamas Linkolnas. Save įvardinantys kaip „Gaybrahams“, klipo veikėjai šoka Baltuosiuose rūmuose.

Kadangi daina buvo išleista tuo pat metu, kai prasidėjo Irako karas, žodžiai „nuclear war“ (ang. branduolinis karas) buvo išimti ir pakeisti botago garsais. Dainos versijoje, leistoje Japonijoje, dainos žodžiai pakeisti į cenzūrą kritikuojančius „let’s do an edit, do a radio edit“ (ang. redaguokime dainą, redaguokime dainą radijui).

Tolimesnė veikla

Nors per paskutinius 10 metų grupė išleido net 9 albumus, pasiekti debiutinio 2003-ųjų metų albumo „Fire“ sėkmės kol kas dar nepavyko. Nepaisant to, grupė, jau kelis kartus pakeitusi didžiąją dalį savo narių, toliau aktyviai groja ir įrašinėja savo muziką – vos prieš du mėnesius buvo išleistas naujasis Electric Six darbas „Bitch, Don’t Let Me Die!“, o Dick Valentine pavasarį išleido jau trečiąjį savo solinį albumą. Belieka tikėtis, kad grupei pasiseks išleisti dar vieną dainą, aplenksiančią net ir garsiuosius pirmuosius singlus.

Taip pat skaitykite: „The Tiger Lillies” – ekstravagantiškasis britų trio

Naujienos iš interneto

Taip pat skaitykite: